2021. 05. 03. 19:43

Az idő fogy...

A vasutas munkavállalók hónapok óta várják, hogy megismerjék a Munkáltató idei bérfejlesztésre, javadalmazásra vonatkozó elképzeléseit és a szakszervezetek által megfogalmazott javaslatokkal kapcsolatos munkaadói álláspontot.

Ahogyan arról pénteken hírt adtunk, a közszolgáltató vállalatok érdekegyeztetésén semmi nem történt. A kormányzati oldal mély hallgatásba burkolódzva nem tett semmit annak érdekében, hogy végre megkezdődhessenek a vállalati szintű béralkuk.

A vasúti közlekedés a járvány ideje alatt - köszönhetően a vasutasok áldozatos, példamutató munkájának – is folyamatosan biztosította az ország működőképességét és hozzájárult a járvány elleni védekezés sikerességéhez.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy a közfeladatok ellátásában kiemelkedő szerepet vállaló vasutas dolgozók az elmaradt bérfejlesztések miatt hónapok óta reálbércsökkenést kénytelenek elszenvedni.

Bár a tulajdonosi felhatalmazás továbbra is hiányzik, a Vasutasok Szakszervezete, a MOSZ, a VDSZSZ Szolidaritás és az MTSZSZ szerint haladéktalanul meg kell kezdeni a MÁV-csoportra vonatkozó érdemi bértárgyalásokat, ezért kezdeményezték a MÁV csoportszintű VÉT ülésének összehívását a munkavállalók 2021. évi javadalmazási kérdéseinek egyeztetésére.

Meleg János, a VSZ elnöke erről és a pénteki KVKF egyeztetésről is beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. Az interjú ITT hallgatható meg 67.40-től.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.