2021. 01. 27. 15:38

Bér és bérmegtakarítás a MÁV-HÉV asztalán

A HÉV Dolgozók Szakszervezete, a Független HÉV Szakszervezet és a Vasutasok Szakszervezete a decemberben megkötött együttműködési megállapodásnak megfelelően közösen kezdeményezte a MÁV-HÉV Zrt. bértárgyalásának megkezdését.

„Természetesen az tudott, hogy a MÁV-nál majdan megkötendő bérmegállapodás lesz irányadó a csoport valamennyi vállalatánál, azonban a kezdeményezés mégsem volt idő előtti, hiszen bizonyos elemek eddig is eltérőek voltak MÁV-HÉV-nél. Nem biztos, hogy a vállalatcsoport szintjén egyszerre minden elemet azonos szintre lehet állítani, de egy ütemtervvel a felzárkóztatást a MÁV-HÉV-nél is meg kell kezdeni.” - mondta az egyeztetés elején Meleg János, a Vasutasok Szakszervezete elnöke.

A bérkövetelés mellett a szakszervezetek kezdeményezték, hogy a MÁV-HÉV Zrt. munkavállalói is – a MÁV-csoport több vállalatához hasonlóan – a bérmegtakarítás függvényében részesüljenek egyösszegű kifizetésben januárban.

A tárgyalás során a felek az alábbiakról állapodtak meg:

„A szakszervezetek részéről felmerült az igény, hogy a munkavállalóknak – a 2020. decemberi kifizetésen túl - egyösszegű lojalitás pótlék kerüljön kifizetésre. Ezzel kapcsolatban a Munkáltató várhatóan február közepén tud tájékoztatást adni,

A Munkáltató - előreláthatólag február közepéig - megvizsgálja, hogy a SZÉP-kártya juttatás tekintetében lehetőség van-e a cafeteria keret növelésére,

A szakszervezetek által kezdeményezett bértárgyalás témában a későbbiekben folytatódnak az egyeztetések.”

borítókép: internet

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.