2017. 04. 03. 21:44

Bérfejlesztés: emelt összeg már a márciusi bérek kifizetésekor!

Az elmúlt napokban a hálózaton fénysebességgel végigfutó rémhírrel ellentétben a márciusi havi bérek kifizetésekor érkezik a január 1-től visszamenőlegesen érvényes megemelt bér is.

A MÁV ezzel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki:

"A MÁV-csoport bérfejlesztésben érintett több mint 30 ezer munkavállalója részére a 2017. márciusi kifizetéssel együtt még ezen a héten elutalásra kerül az emelt összegű munkabér.

A MÁV-csoport vezetése és a szakszervezetek által felelősen kialakított közös álláspont alapján végrehajtottuk az idei évre szóló bérfejlesztést, visszamenőlegesen 2017. január 1-től.

A MÁV-csoport bérfejlesztésben érintett több mint 30 ezer munkavállalója részére a 2017. márciusi kifizetéssel együtt még ezen a héten elutalásra kerül az emelt összegű munkabér.

A most megvalósuló fizetésemelésre azok a nem vezető beosztású munkatársak számíthatnak, akik esetében a 2017. január 1-től végrehajtott minimálbér- és garantált bérminimum-emelés nem érte el minimálisan a 10 százalékot."


A közlemény utolsó mondata azonban félreérthető.  A béremelés pontos részletei ITT találhatóak.

Továbbá azok akik a VBKJ nyilatkozatukban választották a készpénz elemet, szintén a márciusi fizetésükkel megkapják az 1-3 hónapra járó mértéket.

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a fentiekből következően a márciusi bérszalag a szokásosnál is sokkal bonyolultabb, átláthatatlanabb lesz. Akik az adatok értelmezéséhez segítséget szeretnének kérni, keressék tisztségviselőinket.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.