2021. 04. 13. 10:31

Egyéves munka gyümölcse: MÁV-ÉVEK az FKG Kft-nél

Szakszervezetünk kezdeményezésére a MÁV FKG Kft.-nél is elindul a MÁV- Volán-Csoportban már régóta működő MÁV-ÉVEK program.

Vasutasok Szakszervezete és a MÁV FKG Kft. vezetése az utóbbi egy évben több alkalommal egyeztetett a program bevezetéséről. A tárgyalások során sikerült meggyőznünk a cég vezetését a program bevezetésének előnyeiről.

Ennek következtében elkészült a MÁV – ÉVEK programban való részvétel eljárási szabályairól szóló Ügyvezetői Utasítás tervezet.

A program, a munkáltató működésével összefüggő ok vagy a munkakörük ellátására egészségügyileg alkalmatlanná válásuk miatt munkáltatói felmondással érintett munkavállalók részére, a MÁV FKG Kft.-nél töltött életpálya méltányos lezárásának lehetőségére szolgál.

A korhatár előtti ellátásig, illetve az öregségi teljes nyugdíjra való jogosultságig biztosítja a folyamatos biztosítási jogviszonyt. A résztvevő a MÁV-ÉVEK program időtartama alatt mentesül a munkavégzési kötelezettsége alól és havonta megkapja a megállapodásban foglalt mértékű havi juttatását.

A MÁV-ÉVEK program részletes szabályozását a hamarosan kiadásra kerülő Ügyvezetői Utasítás fogja tartalmazni.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.