2016. 12. 14. 16:06

Egyeztetés a MÁV SZK-nál.

2016. december 14-én ülést tartott a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. társasági érdekegyeztető tanácsa (TÉT).

Első napirendi pontként a munkáltató ismertette a 2017 évi oktatásra, képzésre vonatkozó tervét. Szinte valamennyi területet és munkakört érinti a beiskolázás. A szakszervezetek tudomásul vették a tervet és bíztak abban, hogy az abban foglaltak teljesülnek is.

Másodi napirendi pontként a Kollektív Szerződés 4-es számú melléklete – a ruházati ellátás – került terítékre.

A munkáltató által átküldött tervezetet már előzetesen többször véleményeztük, a VSZ által javasolt változtatások belekerültek. A módosítás a KSZ tárgyalásának lefolytatását követően épül be a KSZ-be ill. kerül aláírásra.

A Vasutasok Szakszervezete kérdésére, amely az INKA projekt oktatására vonatkozott, a munkáltató elmondta, hogy véleménye szerint a projektben szereplők nem minden esetben vették komolyan a feladatukat, a határidők csúsztak, ezért kell most az év végén sűrített módon az oktatást lefolytatni, befejezni. December 23-án és 30-án nem lesz oktatás, figyelemmel a közelgő ünnepekre.

Tájékoztatójában elmondta azt is, hogy a beütemezett és megmaradt szabadságokat a következő évben fogja kiadni.

Szintén a VSZ kérdésére elhangzott, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak megküldött levélre, amely a szolgáltató központ munkatársait érintő menetkedvezményre vonatkozik –még nem érkezett válasz.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.