2021. 05. 07. 11:37

Elég volt a halogatásból

A múlt heti Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF) folytatott tárgyaláson – mint ahogy arról honlapunkon is beszámoltunk – nem született eredmény. Nehezen is születhetett volna, hiszen a tulajdonos (a magyar kormány) képviselője (még csak nem is az illetékes államtitkár, „mert neki más dolga volt”) üres zsebbel, ajánlat nélkül érkezett az egyeztetésre. Most egyelőre még egyeztetés sem lesz.

A Homolya Róbert STRATOSZ elnök által kezdeményezett a munkavállalói és munkáltatói oldalra szűkített egyeztetésre 2021. május 7-én mégsem kerül sor. S történik ez azért, mert információnk szerint a jövő hét második felében a kormány nevében Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is beszáll a tárgyalásokba, akitől a kormány „kialakult” álláspontjának közlése várható.

Reméljük, ez azt jelenti, hogy a tulajdonos most már hajlandó ellépni eddigi halogató magatartásától és érdemi ajánlatot tesz a közszolgáltatásban dolgozó több tízezer munkavállalónak.

A három jelentős vasutas szakszervezet álláspontja december óta ismert. Természetesen tudjuk, hogy a koronavírus járvány eddig nem látott terheket ró az egész országra. Tudjuk, hogy más szektorokban emberek ezrei szenvedtek el jelentős jövedelemcsökkenést, vagy veszítették el állásukat. Tudjuk, hogy a gazdaság teljesítőképessége a járvány hatására megroppant. De követeléseink világosak és nem túlzóak.

A vasutasok, buszosok és a többi közszolgáltató cégnél dolgozók a járvány eddigi ideje alatt példásan álltak helyt, és tartották fent az országot működtető közszolgáltatásokat.

Ezért joggal várjuk el, a vasutasok joggal várják el, hogy a tulajdonos vegye őket komolyan és érdemben tárgyaljon velük.

Több mint egy éve olyan időket élünk, ahol egyre több új módszert, ezközt kell alkalmaznunk, néha eddig teljesen szokatlan megoldásokat. A béremelés kapcsán is lehetnek ilyen megoldások. Annak érdekében, hogy tagjaink jövedelmi szintje 2021-ben is emelkedjen, mi nyitottak vagyunk ilyenekre is. Csak legyen érdemi ajánlat és legyen, akivel érdemben tárgyalhatunk.

Elég volt a halogatásból.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.