2020. 03. 13. 16:34

Elnök-vezérigazgatói tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

Az ország egyik legnagyobb személyszállítási közszolgáltatását ellátó vállalat vezetőjeként mind a saját kollégáink, mind az utasaink egészségének megóvása érdekében elrendeltem a szükséges, preventív célú intézkedések bevezetését, és folyamatban van további intézkedési javaslatcsomag kidolgozása is.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egészséges és biztonságos munkakörülmények jelen helyzetben is biztosítottak legyenek minden munkavállaló számára, ugyanakkor a koronavírus-fertőzés elleni védekezés egyik legfontosabb eleme az egyéni felelősség, a higiéniás szabályok szigorú betartása.

 

A fertőzés megelőzése érdekében az utasforgalommal közvetlen érintkező kollégák személyi higiéniás feltételeinek megerősítését elrendeltem, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy az utasforgalommal való érintkezés hogyan csökkenthető minimálisra. A nem utasforgalommal érintkező kollégák által használt helyiségekben fokozott takarítás történik, valamint virucid hatású kézfertőtlenítőszerek kerültek kihelyezésre.

Amennyiben a Kormány további szigorúbb intézkedések végrehajtását rendeli el, és a munkavégzés helyén történő napi munkavégzés korlátozása indokolttá válik, az otthoni munkavégzés elrendelése érdekében szükséges intézkedések is előkészítésre kerültek.

 

Tekintettel arra, hogy Kormány jelenleg a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedéseket, azok a belföldi vasúti személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátását nem érintik, a vonatok a jelenleg a meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

 

A vonatkozó jogszabály (a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény) rendelkezései értelmében a Kormány arra irányuló döntése alapján azonban a veszélyhelyzetben a vasúti járművek forgalma a nap meghatározott tartamára, vagy meghatározott területére (útvonalra) korlátozható, illetve az ország egész területén vagy meghatározott részén ideiglenesen megtiltható. Ebben az esetben külön intézkedési csomag kerül bevezetésre.

 

Elsődleges mind a saját, mind a családtagjaink, munkatársaink egészségének megóvása! Ezért felhívom a figyelmét Mindenkinek, hogy bármilyen rendkívüli esemény bekövetkeztét azonnal – otthon jelentkező tünetek esetén telefonon – jelezzék a felettesüknek, és egyúttal a kijelölt HR partnerüknek, hogy azok a rendkívüli intézkedési protokoll szabályai szerint el tudjanak járni.

 

Kérem továbbá, hogy a korábban már többször ismertetett és a fertőzés megelőzése érdekében hozott intézkedések mindannyiunk érdekében fokozottan kerüljenek betartásra.

 

A további meghozott intézkedésekről folyamatosan tájékoztatást fogok nyújtani.

 

Tisztelettel:

 

Homolya Róbert

elnök-vezérigazgató, MÁV Zrt.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.