2019. 05. 16. 10:16

Eredményes egyeztetés a MÁV FKG Kft-nél.

Május 14-én újra tárgyalóasztalhoz ültünk a MÁV FKG Kft-nél. Ismét több ponton sikerült jobbá tenni a vállalat Kollektív Szerződését.

Szakszervezetünk korábbi javaslatára módosult a Kollektív Szerződés 31.§-a. Ennek értelmében a jövőben a 60. életévüket betöltött munkavállalók egy nap pótszabadságban részesülnek. Történt még egy változás, öt nap pótszabadságot kaphatnak a Crohn betegségben szenvedő kollégák, szintén a VSZ. javaslatára.

A gépjárművezetési pótlék 50 százalékkal emelkedett. Ennek megfelelően már 9 Ft/km díjazásban részesülhetnek a vállalati gépkocsit vezető kollégák. A részükre biztosított pihenőidő is bekerült a Kollektív Szerződésbe. A főfoglalkozásként gépjármű vezetéssel foglalkozó munkavállalókat a jövőben 10000 Ft egyszeri díjazás illeti meg a vezetői engedély érvényességének meghosszabbításáért.

Jelentős változás történt a helyettesítési díj (43.§) tekintetében is. Itt valamelyest csökkent a díjazás, viszont lényegesen szélesebb munkavállalói kör részesülhet ebben a díjazásban.

A felügyeleti pótlékra (43.§) vonatkozó javaslatot a munkáltató átgondolásra visszavonta.

Megállapodást írtunk alá a vasúti munkagép kezelő gyakornok, illetve vasúti járművezető és munkagépvezető gyakornok kollégák sávos díjazásának mértékéről. Ebben a tekintetben is észrevehető mértékű emelés történt a modulvizsgákat sikeresen teljesítők részére.

A munkáltató vállalta, hogy szakszervezetünk régi javaslatára, a munkaerő megtartása érdekében néhány munkakörben kidolgozza a "Többlet tudáson alapuló ösztönző juttatási rendszer" bevezetésének feltételeit.

Kapcsolódó dokumentum:

Megállapodás az FKG Kft. Kollektív Szerződésének módosításáról

Gyakornoki megállapodás

VSZ FKG Hírnök 20190516

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.