2019. 05. 03. 09:24

Hatékonyságnövelési javaslatokat vár a szakszervezetektől a MÁV vezetése

A Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) 2019. március 25-i ülésén a MÁV Zrt. és a képviselettel rendelkező szakszervezetek megállapodtak az 5 százalékos bérfejlesztés végrehajtásáról. A felek a tárgyalások során egyetértettek abban, hogy a MÁV-csoport modernizálásához és hatékonyabbá tételéhez elengedhetetlen a hosszú távú munkabéke. Ennek érdekében a szakszervezetek kijelentették, hogy támogatják a munkáltató hatékonyságnövelő intézkedéseit.

Dr. Homolya Róbert 2019. május 2-án levélben fordult a bérmegállapodást aláíró szakszervezetek vezetőihez, melyben megköszönte az együttműködésüket. A MÁV Zrt. elnök vezérigazgatója azt kérte az érdekképviseletektől, hogy a vasúttársaság működtetésében szerzett több évtizedes tapasztalataik alapján tegyenek javaslatokat olyan strukturális és más változtatásokra, amelyek a vállalatcsoport tevékenységét és hatékonyságát ténylegesen növelik, és versenyképesebb működést, a vasúti liberalizációhoz történő jobb alkalmazkodást, s ezáltal elismertséget biztosíthatnak a vasútnak és a vasutasságnak egyaránt.

Dr. Homolya Róbert levelében úgy fogalmazott: az említett intézkedésekből keletkező megtakarítás eredménye – a munkáltató által tett vállalás szerint – további bérfejlesztés alapját képezheti, hogy a vasutasok még inkább versenyképes jövedelemre tehessenek szert.

A MÁV-csoport vezetése május 24-ig várja a szakszervezetek javaslatait, amelyekről a vasúttársaság – azok feldolgozását és értékelését követően – külön egyeztetést fog kezdeményezni az érintett érdekképviseletekkel

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.