2019. 12. 16. 16:52

Hogy minden vasutasnak szép karácsonya lehessen

A jelenlegi foglalkoztatási körülmények között csak valamennyi vasutas együttes erőfeszítésével valósítható meg az, hogy a vasút a mostani állapotában el tudja látni közszolgáltatói feladatait.

Fentiekből adódóan, a Vasutasok Szakszervezete nem ért egyet az év végi egyszeri juttatásra vonatkozó egyoldalú munkáltatói intézkedéssel, mert véleményünk szerint az ismét hátrányosan megkülönböztet egymástól, illetve kizár munkavállalói csoportokat. Így a valódi köszönet és elismerés helyett további feszültségeket szül, és vasutast fordít vasutas ellen.

Szakszervezetünk azt várta el a munkáltatótól, hogy az év végén elsőként azok bérét rendezze, akik kimaradtak az évközi béremelésekből, majd ezt követően az egyszeri kifizetésből egyenlően részesüljön minden vasutas munkavállaló.

Ennek megfelelően, a Vasutasok Szakszervezete kezdeményezi, hogy a munkáltató járjon el a további források megteremtéséhez annak érdekében, hogy az év végén valamennyi vasutas munkavállalóhoz anyagi elismerés formájában jusson el a munkáltató köszönetnyilvánítása.

Kapcsolódó dokumentumok:

A MÁV Zrt. Elnök- vezérigazgatójának írt levelünk

VSZ Hírnök 20191216

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.