2019. 06. 12. 15:15

Itt a hőségriadó. Felkészültünk?

Beköszöntött a nyár, elrendelték az év első hőségriadóját, amelyet nagy valószínűséggel még sok másik követ az elkövetkezendő hónapokban.

Bizonyára a MÁV-Csoport egészére vonatkozóan megtörténtek az előkészületek az ilyenkor követendő, a jogszabályi rendelkezések előírásainak megfelelő foglalkoztatásra, bár az első tapasztalataink – a hozzánk eljuttatott információk alapján – nem ezt támasztják alá.

Például a MÁV-START Zrt. jegyvizsgálóinak hőségriadó alatti vezénylése nem felel meg az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek és hiába kértünk áprilisban tájékoztatást a tervezett intézkedésekről, az a mai napig nem érkezett meg hozzánk.
Ugyanígy sorolhatnánk a többi vállalatnál fennálló problémákat is, ezért várjuk az elnök-vezérigazgató úr általi azonnali felülvizsgálatot, illetve intézkedést.

Megjegyezzük, hogy a hőségriadóra vonatkozó jogszabályi rendelkezések be nem tartása esetén, szakszervezetünk kénytelen lesz az illetékes hatósághoz fordulni.

Tudomásunk van arról, hogy az utasok részére már zajlik az ilyenkor szokásos ásványvíz kiosztás, ezért nagyon bízunk benne, hogy a munkáltatók minden tekintetben, ugyanilyen felelősségteljesen gondoskodnak saját munkavállalóikról is!

Kapcsolódó dokumentum:

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának írt levél.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.