2020. 10. 06. 08:18

Lojalitás juttatás: Te mit választanál?

Folyik az év végi 350 000 Ft összegű lojalitás juttatás kifizetésének előkészítése. A gazdaságvédelmi akcióterv az idei évben lehetővé teszi a kedvezményes adózású SZÉP kártya vendéglátás juttatást. Ennek következtében a munkáltató egyeztetést kezdeményezett az érintett szakszervezetekkel.

A munkáltató javaslata, hogy (csak ebben az évben!) a munkavállalók részben választhassanak a kifizetés módjáról.

A kezdeményezés szerint, amennyiben a munkavállaló a lojalitás juttatást év végén bruttó 350 000 forint pénzjuttatás formájában szeretné megkapni, nincs teendője, a juttatás kifizetése automatikus. Ez nettó 232 750 Ft-ot (adókedvezmények nélkül) jelent.

Amennyiben a munkavállaló a juttatás egy részét SZÉP kártya (vendéglátás) formájában szeretné megkapni, a munkáltató kizárólag az idei évben erre lehetőséget biztosít, amiről a munkavállalónak külön nyilatkozatot kell kitölteni. Ebben az esetben a pénzjuttatás összege bruttó 181 000 Ft, a SZÉP kártya juttatás összege 172 000 Ft lehet. A juttatás más összegekkel nem kérhető és így az együttes nettó érték 292 365 Ft

A Vasutasok Szakszervezete nem kíván változtatni a lojalitási bónusz tavaly kialakított rendszerén, de támogatja, hogy a munkavállalók saját döntésük alapján kihasználhassák a gazdaságvédelmi akcióterv által biztosított kedvezményes SZÉP kártya juttatásra adott lehetőséget.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.