2022. 03. 09. 10:22

Március 31-ig megérkezik a 100 000 Ft SZÉP-kártya juttatás

A 2022. évi alanyi jogú SZÉP-kártya juttatás nettó összege 100 000 Ft, amely március 31-ig átutalásra kerül a vendéglátás alszámlára.

A juttatásra való jogosultság feltételei – a bérmegállapodásnak megfelelően – megegyeznek a korábbi években alkalmazottakkal.

Jogszabályi változás következtében a 2022. évi kifizetésre jogosult valamennyi munkavállalónak nyilatkozni kell arról, hogy 2022. évben más munkáltatónál részesült-e SZÉP-kártya juttatásban, és ha igen, akkor melyik alszámlán, milyen összegben. A nyilatkozattétellel kapcsolatos információkat a 2022. február havi bérjegyzék mellékleteként megküldött tájékoztató is tartalmazza.

Figyelem!

A SZÉP-kártya juttatás folyósításának feltétele, hogy

  1. március 10. és 2022. március 25. között az alábbi

https://kerdoiv.mavcsoport.hu/nyilatkozat

elektronikus felületen elérhető nyilatkozat  online kitöltésre kerüljön. Az ehhez szükséges egyéni kódot a 2022. február havi bérjegyzéke tartalmazza. Az elektronikus nyilatkozat kitöltéséhez szükség esetén a Humán Ügyfélszolgálati Iroda munkatársai adnak segítséget.

Ne maradjon le!

Aki 2022. március 25-ig a fent hivatkozott felületen nem nyilatkozik, annak a nyilatkozat tényleges leadása után, de csak június hónapban kerülhet folyósításra a SZÉP-kártya juttatás összege.

Az adójogszabályoknak megfelelően az elektronikus nyilatkozattételt követően, legkésőbb 2022. április 25. napjáig az aláírt nyilatkozatot papír alapon is le kell adnia a Humán Ügyfélszolgálaton.

Az online nyilatkozat alapján kitöltött papír alapú nyilatkozatot a 2022. március havi bérjegyzéke mellé postázzuk, vagy az online nyilatkozattételt követően az internetes felületről azonnal kinyomtatható és aláírás után leadható az ÜSZI-ken.

Papír alapú nyilatkozat hiányában a SZÉP-kártya juttatást magasabb adófizetési kötelezettség terheli. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben az aláírt, papír alapú nyilatkozatot nem adja le 2022. április 25. napjáig, az ezzel összefüggő többlet adó (100.000 Ft juttatás után 5.040 Ft) a munkabéréből vagy egyéb járandóságaiból levonásra kerül.

Humánerőforrás vezérigazgató-helyettes szervezet

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.