2020. 07. 09. 07:43

Módosult az FKG Kft. kollektív szerződése

A cégautó vezetésének pótlékára vonatkozó szabályok változtak, de e mellett még több minden történt a július 8-i tárgyaláson.

A KSZ módosítására azért került sor, mert annak túl általános megfogalmazása nagyszámú visszaéléshez, illetve félreértelmezéshez vezetett.

Az új szabályozás egyértelműen definiálja azt, hogy a felek mit tekintenek céges járműnek, hogy e paragrafus alkalmazásában milyen feladatok merülhetnek fel, illetve azt, hogy milyen együttes feltételeknek kell fennállnia ahhoz, hogy adott munkavállaló jogosult legyen a pótlék kifizetésére.

A VSZ kérdésére, miszerint tervezi-e a munkáltató ezzel kapcsolatban az egyéni munkaköri leírások módosítását, a munkáltatói válasz határozott NEM volt.

A KSZ módosítás aláírását követően szakszervezetünk három felvetést intézett a munkáltatóhoz.

  1. Hogy áll a vasúti munkagépek, lakókocsik és irodák fertőtlenítése és milyen intézkedések történtek a járvány kirobbanása óta?

A munkáltató arról tájékoztatott bennünket, hogy a szerződéskötési folyamat most zárult le.

  1. Az alanyi jogú SZÉP-Kártya és az év végi lojalitást elismerő juttatások kifizetésének végrehajtására vonatkozó utasítások tervezetét ezidáig nem küldték meg véleményezésre. Mikorra várható az utasítások elkészülte?

A szabályozási folyamat jelenleg is tart, türelmet kérnek.

  1. Az elmúlt időszakban jellemző gyakorlattá vált, hogy a hatályos KSZ által rögzített, az üzemi tanács részére kötelezően küldendő munkáltatói intézkedések tervezetét nem küldik meg a szakszervezeteknek és előfordul, hogy az üzemi tanács is csak külön kérésre jut hozzá ezekhez.

A munkáltató elismerte, hogy történt ilyen mulasztást, ígéretük szerint, a jövőben ez nem fog előfordulni.

 

Letölthető dokumentum:

VSZ FKG Hírnök 20200708

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.