2021. 11. 17. 12:53

Oltakozzunk, védekezzünk a koronavírus ellen!

A MÁV - Volán csoport hírlevele

Hazánkban a járványhelyzet hétről hétre romlik, a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma folyamatosan nő. A koronavírus a vállalatcsoport dolgozóit sem kíméli, így kiemelten fontos, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra ebben a nehéz időszakban.  Hírlevelünkben összegyűjtöttünk minden, a vállalatcsoportra nézve fontos információt és tájékozódási lehetőséget a koronavírussal kapcsolatban, melyek mindegyike észérvekkel, tényekkel támasztja alá az oltakozás fontosságát, életmentő erejét.

A védőoltás a legerősebb fegyverünk

A mostani súlyos eseteket a vírus sokkal agresszívebb delta variánsa okozza, amelynek hatására már 20-30-as éveikben járó fiatal felnőttek és olykor gyermekek is nagy arányban szorulnak kórházi ellátásra. A legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak, ezért nyomatékosan kérünk minden kollégát, hogy a saját, a családja és a kollégái biztonságának érdekében mielőbb vegye fel az első védőoltást! Regisztrálni továbbra is a https://eeszt.gov.hu/ oldalon lehet, valamint az Oltási akcióhét keretében (november 22-28.) előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is felvehető a védőoltás a kórházi oltópontokon.

Létrehoztuk a COVID-számlálót

Létrehoztunk egy COVID-számlálót, amelyen naponta követhető, hány aktív covid fertőzött van napról napra országosan a MÁV-Volán-csoportban, és milyen arányban emelkedik a fertőzöttek száma. A napi fertőzöttségi adatokat mutató számlálóval szeretnénk, ha minden munkatársunk számára megtekinthető legyen a vállalatcsoportban a megbetegedések száma, a megbetegedések növekvő üteme.

A számláló itt érhető el (MÁV, Volán).

Hiteles beszámolók és történetek a betegséggel kapcsolatba került kollégáinktól

Készítettünk egy interjú-sorozatot a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került munkavállalóinkkal. A videóban beszélgettünk a fertőzésen átesett, súlyosan és sokáig beteg társainkkal, olyan kollégákkal, akik extra sok munkát és műszakot elvállaltak, csak hogy helyettesítsék beteg kollégáikat, de hallhatunk történeteket végzetes kimenetelű megbetegedésekről is.

A videó itt tekinthető meg.

Kreatív plakátokkal népszerűsítjük az oltakozást

Hogy oltatlan kollégáinkat oltakozásra buzdítsuk, az Ügyfélszolgálati Irodákban kiragasztott plakátokon lehet tájékozódni az oltás előnyeiről, illetve az oltatlanság hátrányairól. Ezt a plakátot a hírlevél mellékleteként is megtekinthetjük.

COVID-19 kérdések és válaszok

Az oltás felvételével kapcsolatos döntésben sokat segíthet, ha hiteles forrásból tájékozódunk. Ezért összegyűjtöttük munkatársaink oltással kapcsolatos kérdéseit, és azok megválaszolására Prof. Dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát kértük fel. Reméljük, az interjú segítségével sokan hasznos válaszokat kaphatnak kérdéseikre.

A Prof. Dr. Merkely Bélával készített interjú itt tekinthető meg.

Ha az interjút írásban szeretné olvasni, megtekintheti itt.

Kitartást és jó egészséget kívánunk minden munkatársunknak!

Kapcsolódó dokumentum:

Az oltás előnyei plakát

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.