2021. 05. 12. 15:06

Pótszabadság az oltásért

A MÁV-Volán-csoport munkavállalói közül, aki már beoltatta magát a Covid-19 elleni védőoltással, vagy június 15-ig megkapja legalább az első oltást, idén egy, jövőre még egy plusz szabadnapot kap.

A munkáltató rendelkezése:

A Munkáltató el kívánja ismerni mindazon munkatársainak felelősségteljes döntését, akik a magyar társadalom egészségének megőrzése, a közszolgáltatás zavartalanságának jövőbeni biztosítása valamint a munkatársaik és a maguk egészségének megóvása érdekében vállalták, illetve vállalják a COVID-19 vírus ellen Magyarországon engedélyezett és alkalmazott valamely védőoltás felvételét.

A Munkáltató egyoldalú munkáltatói kötelezettségvállalása útján biztosítja, hogy a 2021. és 2022. években azon munkavállalók egy-egy munkanap távolléti díjjal fizetett pótszabadságban részesülnek, akik COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. június 15. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek és a munkaviszonyuk ugyanezen a napon a munkáltatóval fennáll.

A pótszabadságra való jogosultság további feltétele, hogy annak igazolásaként a munkavállaló 2021. július 1. és 2021. szeptember 30. napja között személyesen munkáltatói jogkörgyakorlójának bemutassa a védettségi igazolványát, melyen az oltási ideje rovatban legkésőbbi dátumként, 2021. június 15. napja van feltüntetve.

A munkáltatói jogkörgyakorló ellenőrzi, hogy részére bemutatott védettségi igazolvány az azt bemutató munkavállaló részére van kiállítva és az oltás időpontja is megfelel a fenti feltételnek.

A munkáltatói jogkörgyakoroló kizárólag azt jogosult rögzíteni, hogy a védettségi igazolvány ellenőrzését követően a munkavállaló pótszabadságra való jogosultságát megállapította.

A védettségi igazolványról azonban másolatot nem készíthet, az abban szereplő adatokat semmilyen formában és módon nem tárolhatja, és nem is jogosult azokat harmadik személy részére továbbítani!

A munkáltatói jogkörgyakorlók a jogosultság megállapítására 2021. július 1. napjától tehetnek intézkedéseket, azt követően, hogy ehhez szükséges adatkezelési tájékoztatót is rendelkezésükre bocsátottuk.

Kapcsolódó dokumentum:

17342/2021/MAV számú elnök-vezérigazgatói rendelkezés

Oltakozási kampány MÁV

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.