2020. 03. 15. 14:49

Rendelkezés a tanfolyami képzésekről és vizsgáztatásokról

A Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alapján a MÁV-csoport vezetése a képzési és vizsgáztatási tevékenységekkel összefüggésben az alábbi döntéseket hozta:
  1. Tanfolyami képzések (BGOK által szervezett vasúti és minden egyéb tanfolyami képzés):

2020.03.16-tól a folyamatban lévő képzések/tanfolyamok, továbbá a tervezett új képzések további intézkedésig elhalasztásra kerülnek.  

Kérjük az érintett munkavállalók azonnali tájékoztatását! 

2020.03.16-tól a BGOK tanfolyamszervezési munkatársai a tanfolyamokra érkező hallgatókat visszaküldik a szolgálati helyükre. 

A vasúti  alapképzésen résztvevő munkavállalók számára a távoktatási módszer lehetőségét megvizsgáljuk, a hatósággal történt egyeztetést követően ennek alkalmazásáról a későbbiekben adunk tájékoztatást. 

  

  1. A képzés során igénybe vett szállások:

A képzések elhalasztásával párhuzamosan a BGOK képzéssel összefüggő szálláshelyei is bezárásra kerülnek. A szállókat legkésőbb március 17. napján el kell hagyni.  

Az intézkedés alól a BGOK vezetője kizárólag egyedileg, méltányosságból adhat felmentést. 

  

  1. Időszakos oktatások:

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az időszakos oktatások további intézkedésig elhalasztásra kerülnek. Kérjük a munkavállalók és a vezénylők értesítését!  

Az átütemezésről, illetve az oktatás lebonyolításának formájáról (távoktatás) megkezdtük az egyeztetéseket a hatósággal. 

  

  1. Eseti/egyéni kiképzések

Az eseti / egyéni képzések (pl: biztosítóberendezés-kezelési helyismeret) további intézkedésig folytatódnak, tekintettel arra, hogy munkába állást közvetlenül elősegíti és egyéni formában, kontrollált módon lebonyolíthatóak. 

  

  1. Hatósági vizsgáztatások:

A 2020.03.16. napjával kezdődő hétre a KAV vizsgaközponthoz bejelentett hatósági alapképzéshez tartozó hatósági vizsgák megtartásra kerülnek a csatolt táblában foglaltak szerint, tekintettel arra, hogy a vizsgán biztosíthatóak a koronavírus-járvány elleni intézkedések.  

Kérjük a vizsgára jelentett munkavállalók értesítését!  

Időszakos vizsgáztatás: 

A Koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alapján a 2020.03.16. napjától tervezett időszakos vizsgák elhalasztásra kerülnek. A vizsgák a már kiadott rendelkezéseknek megfelelően nem vesztik érvényüket. Az időszakos vizsgák későbbi lebonyolításáról, illetve a vizsga érvényességek  lejáratával összefüggésben megkezdtük az egyeztetést a hatósággal. 

  

  1. INKA képzések:

Az INKA képzések felfüggesztésre kerülnek 2020.03.16. napjával kezdődő héten. 

Felkészülünk oktatások informatikai lebonyolítására (elektronikus tananyag, oktatók elektronikus bekapcsolása az oktatásba, távoktatás technikai feltételeinek kialakítása, tesztelése). 

  1. március 23-tól kezdődően – tervezetten – távoktatási kurzusok megtartását fogjuk elindítani, melyről későbbiekben adunk tájékoztatást.

   

A felmerülő esetleges kérdések kapcsán kérjük, hogy a BGOK vezetőjét, Dobás László központvezető urat keressék! 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.