2022. 05. 17. 07:48

SZÉP pénzt kér a vasutasok számára a VSZ

Egyszeri, SZÉP-kártyára egy összegben kifizetett legalább 100 ezer forintot kér vasutasnapra a MÁV-Volán-csoportnál dolgozók számára egységesen a Vasutasok Szakszervezete. A kezdeményezést a VSZ a Homolya Róbert elnök-vezérigazgatónak írt levelében a keresetek infláció miatti értékvesztésével indokolta. A szakszervezet a vasutas keresetek értékállóságának megőrzése érdekében a munkáltatóval való tárgyalások mielőbbi megkezdését is szorgalmazza.

A napjainkban megjelenő inflációs adatok komoly vitákat és egyben indulatokat is gerjesztenek hazánkban, ezen belül a vasutas társadalomban is – olvasható a Vasutasok Szakszervezete levelében, amelyet Homolya Róbert elnök-vezérigazgatónak címzett Meleg János. A VSZ elnöke szerint a feszült helyzet nem szorul magyarázatra, hiszen nyilvánvaló, hogy az egyre nagyobb infláció, a drámaian emelkedő árak végtelenül hátrányosan érintik a vasutasokat is, főleg az alacsonyabb keresetű munkatársakat. A szakszervezet tapasztalatai szerint a munkavállalók körében tapintható a feszültség sőt, az elkeseredettség, amelyet a 2022. május 14-én megtartott kongresszuson is kifejezésre juttattak a küldöttek.

A VSZ ezért is kezdeményezte az elnök-vezérigazgatónál a MÁV-Volán-csoport vállalatainál dolgozók számára az egységesen legalább 100 ezer forint egyösszegű kifizetést, amelyet vasutasnapra időzítve SZÉP-kártyára kapnák meg a munkavállalók. Ezzel a juttatással némileg kompenzálni lehetne a keresetek infláció okozta értékvesztését – indokolta levelében a kérést a VSZ elnöke.

Ugyanebben a levélben Meleg János a szakszervezet nevében szorgalmazza a 2021-2023. évi jövedelempolitikai intézkedésekről szóló megállapodás részleteinek mielőbbi megtárgyalását, amelynek a vasutas keresetek értékállóságának megőrzése a célja.

Kapcsolódó dokumentum:

Kezdeményezés - szép kártya kifizetés

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.