2022. 02. 04. 21:19

Tisztáztuk: Záhony-Port munkavállalóinak is jár a pénz

Mégis megkaphatják a bértömegen belül keletkezett maradványból a nekik járó összeget a Záhony-Port Zrt. dolgozói is. A Vasutasok Szakszervezetének köszönhetően az összeg a munkáltató eredeti terveihez képest jelentősen emelkedett.

Néha az egyszerű ügyek sem mennek simán. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, ami a Záhony-Port Zrt.-nél történt. Pontosabban eddig nem történt. Ám a VSZ közbelépett, miután kiderült, ott eddig nem teljesült egy fontos megállapodás, amely a cégcsoport minden cégére érvényes. Ismert, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport és a szakszervezetek között született megegyezés szerint a bértömegen belül keletkező maradványt a munkavállalók díjazására kell fordítani. Az első kifizetésnek több vállalatnál már decemberben megtörténtek.

Az elmaradásra magyarázatot kért a Vasutasok Szakszervezete Záhony Területi Képviselete. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan alakult a cég bértömeg-gazdálkodása 2021-ben, és mi volt az akadálya az év végi kifizetésnek.

Válaszában a munkáltató 60.000 Ft/fő egyszeri kifizetésre tett ígéretet mindazoknak, akiknek a munkaviszonya 2021. január 1-óta fennállt. A cégvezetés terve szerint azok, akik 2021. január elseje után jöttek a céghez, csak részarányos pénzt kaptak volna.

Mi azonban annak érdekében, hogy a Záhony-Port munkavállalói is a csoportban alkalmazottal megközelítőleg azonos mértékű kifizetésben részesüljenek, 90 000 ft/fő összegre tettünk javaslatot. Valamint kezdeményeztük, hogy az év közben belépett munkavállalók is hozzájuthassanak a teljes összeghez.

Kezdeményezésünket a munkáltató elfogadta és megállapodás született az egyszeri kifizetés teljesítéséről.

Most is bebizonyosodott, hogy a hároméves megállapodás jól működik, hiszen az alapbéren túl is plusz jövedelemhez juttatja a munkavállalókat.

Kapcsolódó dokumentum:

Megállapodás egyszeri kifizetésről

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.