2017. 09. 17. 11:27

Újabb szervezeti változások a MÁV Szolgáltató Központ Zrt-nél

A MÁV SZK ismételt átalakítását kívánta szeptember 13-án a tásaság menedzsmentje megtárgyalni a szakszervezetekkel. Azonban úgy tűnik, hogy a munkavállalók jövőjét érintő változások csak a Vasutasok Szakszervezetét érdeklik, mert más szakszervezet nem jelen meg.

A tervezett szervezeti változás főbb pontjai:

Az általános vezérigazgató-helyettes szervezet kialakításának lényege, hogy illeszkedik a MÁV csoport vállalatainak strukturális kialakításához. Célja a társasági szolgáltatási szerződésekkel, gazdálkodási és az általános kontrolling feladatok társasági szintű irányítása, összehangolása. A folyamatmenedzsment szervezet a vezérigazgató irányításával társasági szinten kezeli a szervezeti, működési és szolgáltatási feladatokat.

Kialakításra kerül a Beszerzési üzletág és az Anyagellátási üzletág.

 A Beszerzési üzletág irányítása alatt lesz a szolgáltatás, eszköz és IT, valamint az általános anyagbeszerzés. A szakmai irányítási feladatokat projekt jelleggel a területi régiók végzik Kelet-, Közép, Nyugat-magyarországi három régióban.

Az Anyagellátási üzletágban történik a raktározási és készletgazdálkodási feladatok ellátása. A raktározási feladatok megvalósítására a jelenlegi három Raktárgazdálkodási régió átszervezésével két régióban látják el Nyugat-Magyarország és Budapest, valamint Kelet-Magyarország és Kecskemét Szeged területi elosztásban. Ez a felosztás az elképzelések szerint hatékonyabban biztosítja az egységes információáramlást és a megrendelői kapcsolati szintek javítását.

A jelenlegi műszaki szolgáltatás tevékenység a két üzletág között kerül kettéválasztásra. A szervezeti változással a Beszerzési szolgáltatási menedzsment gazdálkodási jellegű feladatai csökkennek. Az Integrált ellátási üzletág szervezeti változásai a 2017. évi létszámterveket és a költségterveket nem érínti.

A Vasutasok Szakszervezete bejelentette, hogy a tervezett szervezeti változásokkal kapcsolatban további konzultációkra tart igényt. A munkáltató természetesnek vette a további konzultációk megtartását.

A VSZ kezdeményezte, hogy a KSZ 49. §-ban a „Vállalati gépjárművek rendszeres vezetési pótléka” emelkedjen 7 Ft/km-re, valamint a KSZ 4. sz. mellékletében a X. számú munkaköri csoportba kerüljön felvételre a személygépkocsi vezető.

A VSZ javaslatai a következő TÉT ülésen kerülnek megtárgyalásra

A VSZ SZK Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Borítókép: hirado.hu

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.