2021. 06. 15. 06:21

Valami van, ami már majdnem az igazi

Ami most folyik a közszolgáltató vállalatok bértárgyalásai körül, az minden csak nem a megszokott rutinok, kialakult szokások szerinti klasszikus alkufolyamat.

A károgó hangok ellenére ebben a helyzetben is tesszük a dolgunkat, folyamatosan tárgyalunk, lobbizunk, hogy a munkavállalók megkapják azt, ami jár nekik. Ez nemcsak a bérről szól, hanem a foglalkoztatás egyéb elemeiről is: a pótlékok, munkaidő-beosztás, MÁV-ÉVEK, munkakörülmények stb., valamint a kollektív szerződéseknek a megtartásáról, fenntartásáról, fejlesztéséről is. Hiszünk abban, hogy a hosszútávú, kiszámítható vasutas életpálya érdekében ezeket tárgyalásos úton kell elérnünk. S addig megyünk, amíg nincs eredmény.

Jelenleg ott tartunk, hogy a kezdeti tulajdonosi „nulla” álláspontról már sikerült jelentősen elmozdulni és megállapodás közeli helyzetbe jutni. Most olyan kép rajzolódik ki, amely több évre kiszámíthatóbbá teszi a MÁV-VOLÁN-csoportban dolgozók jövedelmét. A kép több eleme hellyel-közzel már napvilágot látott.

Egyelőre azonban a tulajdonos még nem hatalmazta fel a MÁV-VOLÁN-csoport menedzsmentjét a megállapodás aláírására. Sajnos ez azt is jelentheti (mai, kiszámíthatatlan világunkban), hogy a tartalom még magyarázatra szoruló mértékben is változhat, éppen ezért nem adjuk közre a tervezetet.

Bízunk benne, hogy már csak napok kérdése, s beszámolhatunk a megállapodás aláírásáról is.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.