2023. 08. 30. 15:18

Vállalati országbérlet, de nem mindenkinek

A Vasutasok Szakszervezete üdvözli a tulajdonos, valamint a munkáltató azon döntését, amellyel támogatta Szakszervezetünk utazási kedvezmények közötti „átjárhatósággal” kapcsolatos javaslatát. Azonban a rendszer jelenleg több munkavállalót kizár. Ennek megoldását kezdeményeztük.

A MÁV Appban történő regisztrálás, illetve bérlet vásárlás csak azon munkavállalók részére biztosított, akik rendelkeznek okostelefonnal. Felhívtuk a munkáltató figyelmét, hogy ez a rendszer jelentős számú munkavállalót kizár az igénybevétel lehetőségéből. Kértük, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy egyfajta hibrid rendszerben a digitális menetkedvezmény mellett papíralapú lehetőség is legyen biztosítva a jogosult munkavállalók részére.

Számos munkavállaló van, aki élni akar majd az új utazási kedvezmény igénybevételével. A nagyszámú igénylés az applikációban vélelmezhetően fennakadásokat fog okozni ezért kezdeményeztük, hogy már augusztus 31-én lehessen regisztrálni vagy előre megvásárolni az éves kedvezményt/vállalati országbérletet.

Pontosítani szükséges a helyi és helyközi VOLÁN járatokon történő kedvezményes utazást, ugyanis van olyan, ahol a városon belüli helyi közlekedést a VOLÁNBUSZ biztosítja.

Vállalati országbérlet segédanyagok:

Vállalati országbérlet tájékoztató

Vállalati OB MÁV-START vasúti utazási igazolványra jogosultak részére – Android

Vállalati országbérlet MÁV-START vasúti utazási igazolványra jogosultak részére – iOS

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.