2021. 10. 11. 15:08

E-learning: munkaidőben vagy szabadidőben?

A Vasutasok Szakszervezete konzultációt kezdeményezett a MÁV-START Zrt-nél.

A konzultáció tárgya a „Debrecen TSZVI létszámában tartozó vonatkísérő személyzet részére a 100 sz. vasútvonal Püspökladány (kizár) – Debrecen (kizár) vonalszakaszra vonatkozó 40054/2020/MAV iktatószámú KÖFI Végrehajtási Utasítást ismertető tananyag e-learningen történő elsajátításáról és vizsgáztatásáról” rendelkező parancskönyvi rendelkezés.

Többször jeleztük, hogy jelenleg a jegyvizsgálók részére biztosított készülék nem alkalmas sem felkészülésre, sem a vizsgáztatásra.

Mind a képzésnek, mind a vizsgáztatásnak vannak feltételei, amit nem biztosít a munkáltató, ezzel szándékosan veszélybe sodorja az eredményes vizsgának a lehetőségét. A TSZVI területén lévő vonatkíséreti tartózkodókban biztosított munkáltatói tabletek nem jelentenek megfelelő megoldás az e-learning oktatásra.

Az, aki ismeri a jegyvizsgálók munkáját, munkaidő beosztását, annak tudni kell, hogy általában a vonatkísérői tartózkodókban többen is várakoznak, illetve más igazgatóság területén is történik a két vonat közötti várakozás. Ezen tények alapján a zavartalan felkészülés és a nyugodt vizsga feltételei nincsenek biztosítva.

Nehéz korrektnek nevezni, hogy más eszközön is elérhető az anyag, ez utalás a szabadidőben történő felkészülésre és vizsgára.

A fent leírtak alapján kértük a munkáltatót a rendelkezés azonnali visszavonására, vagy a konzultáció helyének, idejének kijelölésére.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.