2020. 04. 03. 17:42

Elővárosi pótlék a MÁV START Zrt-nél

A MÁV START Zrt. vezetése a Budapest elővárosi közlekedésében a megnövekedett munkaterheléssel járó szolgálatok anyagi elismeréseként elővárosi pótlék ki­fizetéséről rendelkezett.

A rendelkezés alapján az elővárosi pótlékra minden olyan, az alábbiakban felsorolt munkakör­ ben foglalkoztatott munkavállaló jogosult, aki elővárosi vonatot továbbít.

Elővárosi vonat a hivatalos menetrendben „E"-jelöléssel rendelkező vonat, továbbá a MÁV­ START Zrt. Technológiatervezés által meghatározott olyan vonatok, amelyek az elővárosi vo­nalrészeken az „E" jelölésű vonatok szerinti megállási renddel közlekednek (továbbiakban „E" vonat).

A jogosultság megállapításánál csak az elővárosi vonalrészen történő vonattovábbítás kerül fi­gyelembe vételre és csak az ezen a részen szolgálatot ellátó személyzet jogosult a kifizetésre.

Elővárosi pótlékra jogosultak az alábbi munkakört betöltő munkavállalók:

  • jegyvizsgáló (belföldi)
  • jegyvizsgáló (nemzetközi)
  • vezető jegyvizsgáló (belföldi)
  • vezető jegyvizsgáló (nemzetközi)                                                                                                        

A bérpótlék mértéke 500 Ft/ ,,E" vonat, a 2020. első negyedévében, 2020. január 1. és március 31. között ténylegesen „E" vonaton teljesített szolgálatok darabszáma x pótlék összege (500 Ft) alapján elszámolva.

A bérpótlék kifizetésére 2020. április hónapban kerül sor, hóközi kifizetéssel.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.