2018. 04. 22. 17:10

Jegyvizsgáló támadások: új intézkedések kellenek!

Sajnos az utóbbi idők tapasztalatai azt mutatják számunkra, hogy a jegyvizsgálókat érő atrocitások számának csökkentése érdekében tett erőfeszítések nem vezettek kellő eredményre. Ezért további intézkedéseket követelünk és kezdeményezzük a veszélyességi pótlék bevezetését.

Az eddigi intézkedések sikertelenségét támasztja alá a 2018. április 15-én, Zugló megállóhelyen történt esemény -amelynek következtében a szolgálatot teljesítő kollégánk kórházi ápolást igénylő sérüléseket szenvedett -, valamint az, hogy az utóbbi időben nőtt a hasonló támadások száma.

Még mindig az a kérdésünk a munkáltató felé, hogy milyen további intézkedéseket terveznek az ehhez hasonló esetek megelőzése céljából? Továbbá, a testkamra tesztelése milyen eredményekkel zárult és ennek hálózati szintű bevezetésére sor kerül-e, illetve ha igen, mikor?

Javaslatunk, hogy a támadásokkal összefüggésben ne csak a támadás kapjon sajtóvisszhangot, hanem annak esetleges lezárása (bírósági ítélet) is. Talán így, a lehetséges büntetés árnyékában a jegyvizsgáló megtámadását fontolgató meggondolja magát és nem emeli ütésre a kezét.

Emellett, kezdeményezzük a kollektív szerződés módosítását azzal, hogy új rendelkezésként kerüljön beemelésre a jegyvizsgálói munkakörben foglalkoztatottak veszélyességi pótléka, melynek mértékét 15.000 Ft/hó összegben javasoljuk megállapítani. Erre való tekintettel, kezdeményezzük a MÁV-START Zrt. VÉT összehívását is, amelyre vonatkozóan várjuk a munkáltató írásbeli értesítését!

Kapcsolódó dokumentum:

A MÁV-START vezérigazgatójának írt levél.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.