2019. 08. 07. 12:24

Kezdeményezés a Szolnoki Járműjavító béreinek rendezésére

A MÁV Zrt. elnök -vezérigazgatója, Homolya Róbert büszkén nyilatkozott az új kocsik forgalomba állításáról, valamint a Szolnoki Járműjavítóban beinduló sorozatgyártásról.

Szakszervezetünk számára is fontos minden olyan intézkedés, mely a vasúti szolgáltatás javítását célozza és egyben munkahelyeket biztosít. Információnk szerint, a gyártásban közvetlenül résztvevő kollégák motiválva voltak, de a „siker" nem csak az övék. A IC + sorozatgyártás sikerét jól képzett és anyagilag elismert munkavállalók tudják biztosítani, de a Járműjavító egyéb javítási- karbantartási feladatainak ellátásához is pont ilyen kollégára van szükség!

A Vasutasok Szakszervezete kezdeményezi, hogy a munkáltató vizsgálja felül a Szolnoki Járműjavítóban, a 2019. augusztus l-től hatályos bérfejlesztésnél figyelembe vett frekventált munkaköröket. Nem szerencsés, hogy a munkáltató a bérfejlesztés előterjesztésénél nem vette figyelembe a Járműjavító munkaköri összetételét.

A Járműjavító kicsit más, mint a MÁV-START Zrt. többi szolgálati helye, a feladatai miatt másként kell kezelni. A frekventált munkakörök meghatározásának következményeként túl nagy bérfeszültség alakult ki. Szakszervezetünk megítélése szerint, a kialakult helyzet mielőbbi kezelése szükséges, különös tekintettel a beharangozott IC+ kocsik sorozatgyártásának beindulására.

 

Kapcsolódó dokumentum:

A MÁV START Zrt. vezérigazgatójának írt levél.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.