2015. 07. 22. 00:00

MEGÁLLAPODTUNK!

Több jegyvizsgáló is kaphat alapbér kiegészítést, s a 35 éves munkaviszonnyal rendelkezők számára legalább 150 ezer forintos bérminimumot is kiharcolt ma a szakszervezet a MÁV-START Zrt. vezetésével folytatott bértárgyaláson. Az alapbér kiegészítésben érintettek továbbá a pénztárosok, pénztárellenőrök, ügyeletesek, ügyfélszolgálatosok. Ezekben a munkakörökben folyamatos a létszámhiány.

A VSZ határozott fellépésének köszönhetően a MÁV-START Zrt. menedzsmentje is belátta végre: valamit tenni kell a kiemelt stratégiai munkakörökben dolgozók megtartásáért – is.

A mai napon, 2015. július 22-én, megállapodás született a MÁV-START Zrt működése szempontjából kiemelt jelentőségű, stratégiai munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók jövedelmi helyzetéről. A megállapodás létrejöttét nagymértékben befolyásolta, hogy az érintett munkakörökben folyamatos a létszámhiány. A Vasutasok Szakszervezete a létszámhiány problémáját más súlyos kérdésekkel együtt több alkalommal jelezte a munkáltató és a tulajdonos felé, s mivel érdemben semmi nem változott, a VSZ a nyilvánossághoz fordult. A „vasutasnapi közleményben” a szakszervezet megkongatta a vészharangot, amely napokig zengett a sajtóban. 

Az alapbér kiegészítő pótlékról szóló egyeztetések során szakszervezetünk számára két kiemelkedően fontos kérdés volt:

  1. azon jegyvizsgálókra is vonatkozzon a megállapodás akik vezető jegyvizsgáló munkakört kizárólag egészségügyi okok alapján nem tölthetnek be. 
  2. 2.35 év folyamatos MÁV-START (MÁV), vagy ilyennek elismert munkaviszonnyal rendelkező jegyvizsgálók részére is kerüljön megállapításra a bérminimum. (min:150 ezer forint)

A megállapodás megkötése után jövőt illetően fő feladatunk, hogy az elért eredményeket meg tudjuk tartani, s törekedünk kell a többi startos munkakörökben foglalkoztatatott kollégák bérhelyzetének javítására is.

Alapbér kiegészítő pótlék táblázat itt tekinthető meg

Pénztárhelyek kategóriái - nemzetközi

Pénztárhelyek kategóriái - belföldi 

Hírnök innen tölthető le

Aláírt megállapodás itt olvasható

 

Vasutasok Szakszervezete

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.