2020. 08. 25. 18:18

Növekedik a kockázat

Az utóbbi időben az utazóközönség egyre nagyobb számban tér vissza a vasúti közlekedéshez, ugyanakkor a megnövekedett utasszám sajnos nagyobb kockázatot is jelent.

Látva a szomszédos országok adatait a COVID-járvánnyal összefüggésben, felelősségünknek érezzük azt, hogy felhívjuk a munkáltató figyelmét az általunk tapasztaltakra.

A szolgálatot teljesítő tagjainktól kapott információk alapján, egyes vonalakon az utasok nagy száma miatt az előírt védőtávolság betartása lehetetlen, illetve az utasok közel 70%-a - a felszólítások ellenére sem - nem hajlandó a vonatokon maszkot viselni.

Az elmúlt napok jegyvizsgálókat ért támadásai ismét rámutattak arra, hogy a személyszállítási szolgáltatás nyújtásában közvetlenül résztvevő munkavállalókat minden lehetséges eszközzel meg kell védeni a renitens, fegyelmezetlen utasoktól, ideértve azokat is, akik a vasutasok, illetve utastársaik egészségét veszélyeztetik.

Az nyilvánvaló, hogy a szabályok betartatása nem a jegyvizsgálók feladata, ezért mielőbb meg kell találni azt a célravezető megoldást, amellyel a járvány elterjedésének kockázata minimalizálható.

Kértük a munkáltatót, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket mind a munkavállalók, mind az utazóközönség egészségének védelme érdekében!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.