2022. 10. 12. 08:32

Ösztönző juttatási rendszert a JBI-k munkavállalóinak!

Ahol van egy jól működő munkavállalói ösztönző rendszer, ott szélesebb körben is alkalmazni kell. Éppen ezért kezdeményeztük a START vezérigazgatójánál, hogy a vállalat két telephelyén már működő rendszert terjessze ki a Járműbiztosítási Igazgatóságok munkavállalóira is.

A vezérigazgatónak írt levelünk itt olvasható:

 

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Vasutasok Szakszervezete konzultációt kezdeményez MÁV-START Zrt. JBI-területein a Teljesítményalapú ösztönző juttatási rendszer bevezetésével kapcsolatban.

2022. május 01-től pilot jelleggel mozdonyvezetői teljesítményösztönző került bevezetésre a Budapest TSZVI Nyugati Telephelyén.

2022. augusztus 01-től szintén pilot jelleggel a Szeged TSZVI Békéscsaba Telephelyen jegyvizsgálói ösztönző rendszert vezettek be.

A két ösztönzőnek már vannak pozitív hatásai a munkáltató számára is.

Ezen tapasztalatok alapján fontosnak tartjuk a JBI területén is ennek az ösztönző rendszernek a kísérleti jelleggel történő bevezetését, későbbiekben pedig a kiterjesztését valamennyi telephelyre.

A kísérleti jellegű bevezetés helyszínének Dombóvár JBI telephelyét javasoljuk, ahol széleskörű tevékenység folyik, jól elválaszthatóak a munkakörök és a feladatok. Tiszta, jól mérhetőek a viszonyok.

Véleményünk szerint az ösztönző rendszer egy pozitív jövőképet is mutat, mellyel lehetőség nyílik valamennyi munkakörben foglalkoztatott munkavállaló szellemi és fizikai teljesítményének növelésére. Az elismerés alap mérőszáma - JBI-területi szinten mérhető teljesítménye - a vontató-, és vontatott járművek rendelkezésre állása.

Az ösztönző rendszer mérhető ideje 3 hónap. Kifizetése pedig a negyedévet követő hónap bérkifizetésével történne meg.

Teljesítmény ösztönző rendszer bevezetésével a MÁV-START Zrt. a munkavállalók szakmai teljesítményének növelése mellett a lojalitásukat és anyagi elégedettségüket is erősítené, melynek pozitív hatása a MÁV-START Zrt. járműállományának műszaki színvonalának emelkedésére is kihat.

Javasoljuk, hogy a teljesítményösztönző rendszer 2022. november 1-én lépjen hatályba és visszavonásig legyen érvényes.

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Bízom abban, hogy a kezdeményezésünket pozitívan fogadja és az ösztönző rendszer kiterjesztése megkezdődhet a Járműkarbantartás területén is.

Várom megtisztelő válaszát és a konzultációs időpont kijelölését.

Budapest, 2022. 10. 11.

                                                                  Üdvözlettel:

Meleg János

VSZ elnök

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.