2017. 09. 04. 15:52

Az Utasellátó Központnál folytatódott a Helyi Függelék konzultációja

Sajnos a konzultáció elején kiderült, hogy nem a tervezett témák kerülnek napirendre, hanem a VDSZSZ sztrájkja miatt kialakult konfliktusos helyzet a téma.

A VDSZSZ az elmúlt sztrájkegyeztetésen kezdeményezte, hogy amennyiben a munkáltató a Korona IC szerelvényébe visszaállítja a hálókocsis közlekedést, ők készek a sztrájkot felfüggeszteni. A munkáltató egyértelmű válaszában kijelentette, hogy a jelenlegi adatok alapján nem kívánja visszaállítani a kért kocsi közlekedtetését.

Ezt követően a VDSZSZ delegációja távozott a tárgyalásról. Ezt azért tartjuk sajnálatosnak, mert az általuk felmondott KSZ Helyi Függelék tárgyalása meghiúsult.

A Vasutasok Szakszervezete kérte a munkáltatót, hogy garantálja a sztrájkban részt nem vevő munkavállalók foglalkoztatási biztonságát.  Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a munkavállalók között az elmúlt napok során egyre durvább verbális kommunikáció folyik. A munkáltató ígéretet tett, hogy a sztrájktörvényben előírtakat betartja és betartatja.

A Vasutasok Szakszervezete fontosnak tatja, hogy felgyorsuljon a munkavállalók megfelelő foglalkoztatását elősegítő KSZ Helyi Függelék szakmai, szakértői egyeztetése és erre felszólította munkáltatót. Amennyiben szeptember 30-ig nem sikerül a Helyi Függeléket minden egyes aláíró féllel megkötni, akkor a VSZ elvárja, hogy a munkavállalók foglalkoztatása számukra kedvező feltételű, a szakszervezetünkkel egyeztetett formában történjen. A munkáltató is fontosnak tartja az egyeztetést ezért a jövő héten megkezdődnek a VSZ által kezdeményezett tárgyalások.

fotó:24.hu

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.