2017. 07. 04. 14:13

Újabb startos munkakörökre vezetik be a bértáblát

A Vasutasok Szakszervezete – munkavállalók igényeinek figyelembe vételével- évek óta szorgalmazza a szolgálati idő elismerését is magába foglaló bértarifa bevezetését. Szakszervezetünk kezdeményezését -melyeket szakmai és humán érvekkel támasztottunk alá- a tavalyi év során a MÁV-START Zrt. vezetése elfogadta.

Hosszas egyeztetés során kidolgozásra került egy ütemterv, mely szerint 2016. évben a 8,4 órás jegyvizsgálók és a vezénylők/vezénylőtisztek részére került bevezetésre a bértarifa. 2017. július 01-től a járműkarbantartói munkakör család, kocsivizsgálók, művezetők, diszpécserek részére is bevezetésre kerül a bértábla. (mellékelve)

„A járműkarbantartói munkakörcsalád magába foglalja a JBI, VJJ szervezeteknél mindazon munkaköröket, amelyek közvetlenül a járműszereléssel, járműgyártással kapcsolatosak és amelyeket a márciusban aláírt bérmegállapodás tételesen is felsorolt. (A munkakörök listája mellékelve.)

A most bevezetett bértáblák garantálják azon munkavállalók esetében a béremelést, akiknek alapbére a bértábla rá vonatkozó sávjához tartozó bérnél alacsonyabb. Akinek ennél magasabb a bére, annak nem változik a járandósága.

A munkavállalók számára az összeszámított MÁV (MÁV csoporthoz tartozó társaságok és ezek jogelődjeinél meglévő) és MÁV-START-os munkaviszony és a munkaköri megnevezés alapján kerül meghatározásra, hogy bértábla melyik   sávba tartoznak.”

Vasutasok Szakszervezete a jelenleg bértarifával még nem rendelkező -startos- munkakörök esetén együtt gondolkodik a társaság vezetésével, hogy minél előbb kerüljön bevezetésre számukra is egy korrekt bértábla.

Szakszervezetünk a pénztárosi munkaköri csoportot érintő munkarend változtatással kapcsolatban és a pénztárosi feladatokat figyelembe vevő bértábla kidolgozásának előkészítésére egy munkacsoport létrehozását kezdeményezte a munkáltatónál.

 

A bértábla bevezetésére vonatkozó aláírt megállapodás itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.