2022. 08. 01. 22:05

Vonatok vezető jegyvizsgáló nélkül. Itt a munkáltatói válasz

A Vasutasok Szakszervezete még május legvégén fordult a MÁV-START Zrt.-hez, hogy tájékoztatást kapjunk a vonatok vezető jegyvizsgáló nélküli közlekedéséről.

A választ „most hozta meg a postás.”

A válasz szerint a munkáltató kizárólag a 2-es vonal és a körvasút vonatkozásában pilot keretében kívánja bevezetni a vezető jegyvizsgáló nélküli közlekedést, amelyre elkészült a végrehajtási utasítás (VU).

Hangsúlyozza, hogy a VU-ban foglaltakat kizárólag rendkívüli helyzetben lehet alkalmazni, a VU mellékletében felsorolt vasútvonalakon, abban az esetben, ha minden előírt feltétel együttesen fennáll.

A vezető jegyvizsgáló nélküli közlekedés előre tervezetten nem alkalmazható, kizárólag az alábbi esetekben rendelhető el:

  • az adott személyszállító vonathoz vezető jegyvizsgáló nem jelentkezett az előírt feljelentkezési időben, és erről nem, vagy csak késve értesítette a munkáltatót, illetve
  • a vezető jegyvizsgáló az adott személyszállító vonatnál nem volt képes folytatni a szolgálatát, vagy nincs lehetőség a vezető jegyvizsgáló pótlására és a vonatba sorozott járművek megfelelnek a VU-ban előírt műszaki feltételeknek.
Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.