2019. 05. 29. 10:42

MÁV START: egyeztetés a VSZ javaslatairól

A Vasutasok Szakszervezete kezdeményezésére, 2019. május 27-én konzultációra került sor a MÁV-START Zrt.-nél a Budapest Keleti pályaudvar átépítésével jelentkező, az általános feladatoktól eltérő tevékenységekben aktívan és ténylegesen részt vett munkavállalók részére történő anyagi elismerésről.

A konzultáció elején szakszervezetünk az írásban tett javaslatot megerősítette, amely nem csak Bp. Keleti pályaudvar munkavállalóira vonatkozott. Kiemeltük, hogy az érintett kollégák a – váratlanul fellépő - létszámhiány ellenére is magas szinten végezték el feladataikat. Ezt alátámasztja az is, hogy az utasokok oldaláról sem merült fel komoly panasz. Álláspontunk szerint, a jövőben is lényeges lenne a hasonló esetekben kiemelkedő munkát végzők anyagi elismerése.

A munkáltatói oldalról a két érintett (JBI és TSZVI) igazgató egyetértett szakszervezetünk javaslatával. Adataik szerint kb. 30 fő JBI és szintén kb. 30 fő TSZVI létszámba tartozó kolléga érintett.

A humánerőforrás igazgató asszony nem zárkózott el az anyagi elismeréstől, de még csoporton belüli egyeztetésre van szükség.

A konzultáció során a felek megállapodtak abban, hogy az elismerés mértékét a teljesített szolgálatok száma és az elvégzett feladat minősége fogja meghatározni.

Szakszervezetünk kérte a döntés minél előbbi meghozatalát, illetve, hogy a kifizetés legkésőbb a Vasutasnapig történjen meg.

Kapcsolódó dokumentum:

VSZ START Hírnök 20190529

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.