2019. 09. 04. 14:42

Start-os munkakörülmények Aszódon

A Vasutasok Szakszervezete szeptember 2-án bejárást tartott Aszód állomáson, ahol különös tekintettel szemrevételeztük a személy pénztárosok munkavégzési helyét illetve a vonatkísérő személyzet tartózkodási helyét.

A személypénztárosok munkakörülményeivel kapcsolatosan különösebb problémát nem véltünk felfedezni (bár javítani való mindig akad), azonban a vonatkísérők tartózkodójával kapcsolatosan már más a helyzet. Itt több probléma is felmerült.

A jelenlegi létszámot tekintve a rendelkezésre álló helység mérete kielégítő, de a szigetelés, fűtés, valamint a szellőztetés nem felel meg a követelményeknek, amely problémát meg kell oldani.

A tartózkodó helység környezete és megközelíthetősége munkavédelmi szempontból is meglehetősen aggályos. Közvetlen a tartózkodó mellett építési munkálatok folynak, így a kulturált megközelítés és várakozás feltételei nem állnak fenn, száraz időben száll a por, eső esetén a dolgozók kénytelenek sárban megközelíteni a tartózkodót.

Javasoltuk a munkáltatónak, hogy az érintettek tartsanak a helyszínen közös bejárást a problémák mihamarabbi megoldása érdekében.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.