2020. 06. 05. 19:48

„Tombolhat szél, lángolhat ég...”

A Lord együttes címben szereplő dalát valószínűleg már csak babonából sem énekelték túl sokszor a nagykanizsai kocsijavító munkavállalói, akik nap mint nap a szabad ég alatt dolgoztak mindenféle védelem nélkül.

Esőben, hóban, szélben, fagyban, kánikulában végezték a személykocsik, forgóvázak terv szerinti javítását, hogy azok rendben az utazóközönség rendelkezésére állhassanak.

Ennek az áldatlan állapotnak a felszámolásáért küzdött már jó ideje a Vasutasok Szakszervezete és a helyi munkavédelmi bizottság. Több kezdeményezésünk után most úgy tűnik, a küzdelem nem volt hiába való.

A csoportemelő és a szerelő akna fölött már áll az a 41,5 méter hosszú, 9 méter széles és 6 méter magas ipari sátor, amely jelentősen javít az eddigi mostoha munkakörülményeken. A könnyűszerkezetes sátorban világítás és fűtés is van. A hivatalos átadást júniusra tervezik.

A sátor azonban csak ideiglenesen fog Nagykanizsán állni. A körülmények végleges rendezését a telephelyen felépülő új 120 méter hosszú, kétvágányos kocsijavító csarnok fogja jelenteni. Ha ez elkészül, a sátort Balatonfenyves telephelyre szállítják.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.