2018. 11. 22. 09:06

Újra a „vizsgaösztönző” megállapodásról.

Az elmúlt időszakban több kollégánk kereste meg a Vasutasok Szakszervezetét, hogy a „vizsgaösztönző” rendszerről szóló megállapodást a MÁV-START Zrt. néhány Járműbiztosítási Igazgatóságnál nem megfelelően értelmezik.

A Megállapodás 2. pontja így rendelkezik:

"A jelen megállapodásban rögzített ösztönző rendszer személyi hatálya kiterjed a MÁV-START Zrt. azon munkavállalóira, akik a főállású munkaviszonyuk szerint, legfeljebb 15 MMK-ba sorolt munkakörökre tekintettel a 19/2011. (V.10) NFM rendelet (továbbiakban: Rendelet) által hatósági időszakos vizsgára kötelezettek” (megállapodást csatolva, a VSZ honlapon is megtalálható)

Tehát minden, hatósági vizsgára kötelezett munkavállalóra vonatkozik a megállapodás a betöltött munkakörtől függetlenül.

(pl. ha járműszerelőnek van besorolva, de van mikor egyéb vasúti járművet kell vezetnie a fűtőház területén, ezért mozdonyvezetői vizsgával rendelkezik és  időszakos vizsgára kötelezett)

Jelenleg a VSZ kezdeményezésére az Igazgatóságoknál vizsgálat folyik a megállapodás végrehajtása tárgyában.

Ha van olyan tagtársunk, aki 2018.01.01. után elsőre sikeres hatósági vizsgát tett és nem kapta meg a megállapodásban szereplő összeget, minél előbb jelezze szakszervezetünknek (neve és törzsszáma megadásával).

A VSZ START Hírnök nyomtatható változata ITT elérhető

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.