2016. 12. 16. 19:39

Adventi IB ülés az RCH-ban

December 16-án tartotta évzáró IB ülését az VSZ Cargo Szakmai Képviselete az RCH Központjában. A testület tagjai az értekezleten röviden értékelték az elmúló évet, és részletesebben a december 8-án megkötött megállapodásokat. A visszajelzések alapján a kollégáink elfogadták, pozitívnak ítélték a megállapodás valamennyi – béremelési, foglalkoztatási, KSZ módosítási – elemét egyaránt.

Az ülésen részt vett Meleg János VSZ elnök és Horváth Csaba alelnök is, akik megköszönték a testület tagjainak munkáját és gratuláltak az elért eredményekhez és kellemes ünnepeket is kívántak a tisztségviselőknek.

Vendég volt az értekezleten Kovács Imre CEO is. Az RCH Igazgatóságának elnöke röviden ismertette az elmúlt évi eredményeket és örömét fejezte ki azért, hogy az évet ismét sikerült lezárni a szakszervezetekkel kötött megállapodással. Kifejezte abbéli reményét is, hogy hamarosan a MÁV Csoportnál is egyezség jön létre a tárgyalásokon. A jövő tekintetében biztató képet festett fel Kovács úr. Szerinte 2017-ben sok munka és eredmény vár az RCH-sokra. A MÁV START-al öt évre sikerült jól megállapodni a vonatatási feltételekről, saját kézbe vehet az RCH 25 mozdony és a hozzájuk tartozó mozdonyvezető irányítását, a Dunaferr növelni fogja szállítási volumenét, a választási konjunktúra lehetővé fogja tenni, hogy a Társaság válogasson a fuvarok között, így a veszteséges fuvarokat nem szükséges bevállalni.

A testületi ülés az RCH Központ karácsonyi ünnepségén folytatódott, hiszen valamennyi IB tagot szívesen láttak az eseményen. A cég vezetőinek ünnepi köszöntőjében – az RCH-nál természetes módon – hangsúlyt kaptak a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások eredményei, az együtt elért közös sikerek is.

A délutáni mulatság során érdekes volt a különböző vezetői irodákban tapasztalni a különleges programok hangulatát. Miközben például a vezérigazgatóval beszélgettünk az irodája íróasztalánál, addig az iroda tárgyalóasztalánál kb. 15 kolléga „küzdött” egy „Aroma Derby” nevezetű játékban felhőtlenül, fesztelenül, visszafogottság nélküli hangulatban. Remélhetőleg valamennyi üzemeltetési kirendeltségen hasonló hangulatban teltek a karácsonyi ünnepi rendezvények!

Minden kedves tagunknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánnak az Intézőbizottság tagjai!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.