2014. 12. 10. 20:48

Az Egészségmegörző programról

A Rail Cargo Hungaria Zrt. Egészségmegőrző Programjának működtetéséről szóló utasítás módosításáról a Vasutasok Szakszervezete az alábbi véleményt alakította ki

Az utasítás törzsszövegében tervezett változtatásokat és a KÜT ülésén elhangzott 185 fős részvételi keretet támogatjuk.

Az 1. sz. melléklet vonatkozásában már többször megfogalmaztuk véleményünket arról, hogy valamennyi munkakörre vonatkozóan engedni kellene a programban történő jelentkezés lehetőségét és a kiválasztásnál kellene az újra eljutás korlátozásának, illetve az előnyben részesítésnek a szabályait megfogalmazni. Javaslatunk oka az, hogy a jelenleg programban nem szereplő munkakörökben foglalkoztatottak esetében is jelentkeznek az 1. sz. mellékletben felsorolt munkakörökben létezőkhöz hasonló – a munkavégzésből és a munkakörnyezetből eredő – megterhelések.

Az időközben lefolytatott konzultáció alapján tudjuk, hogy a munkáltató ezt a javaslatunkat sajnos továbbra sem támogatja, annak ellenére, hogy egyébként a módosítási indítvány szerint is további jelentős létszámú munkakörök kerülnének be az 1. sz. mellékletbe.

Ennek ismeretében tudomásul vesszük azt, hogy ismét csak az 1. sz. melléklet finomításáról lehet szó. Ebben a helyzetben támogatjuk a munkáltató javaslata szerinti – hálózati üzemirányító, hálózati kocsiirányító, hálózati vontatási főirányító, területi üzemirányító, vonatkezelő II. – munkakörök bekerülését a felsorolásba.

A felsorolás pontosítása érdekében azonban javasoljuk kivenni a már nem létező munkaköröket, mint például darukötöző, darukezelő, nehézgépkezelő, térfőnök.

Szintén a pontosítás érdekében javasoljuk kiegészíteni a felsorolást: a művezető munkakör esetében a művezető I. és II. megjelölést is javasoljuk, és ugyanezt kezdeményezzük a vonatkezelő I. és II. és a mozdonyvezető I. és II. esetében is, valamint jelenjen meg az állomási operatív koordinátor I. és II. is.

Újként javasoljuk felvenni a felsorolásba a fuvarlevél fordító ügyintéző és a tolatástervező I. és II., valamint a területi üzemeltetési koordinátor munkaköröket.

Budapest,2014. december 10.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.