2018. 09. 21. 09:17

Az RCH-nál is kezdeményeztük az év végi tárgyalások megindítását

Mindenki számára ismertek a hazai munkaerőpiac elmúlt időszakának változásai és az előttünk álló időszakkal kapcsolatos elvárások. Legyen szó akár a teljes munkaerőpiacról, akár a szűkebb, vasutat érintő piacról a bérek növekedése szempontjából az elmúlt két év vonatkozásában elmaradást kell elkönyvelnünk az RCH tekintetében.

A jelen foglalkoztatási helyzet és a vállalati közhangulat ismeretében remélhetőleg senki számára nem kétséges, hogy ennek az elmaradásnak a ledolgozása milyen fontossággal bír. A ledolgozás első elemének egy legalább két számjegyű, azaz minimálisan 10 %-os általános bérfejlesztésnek kell lennie!

Ezen felül további, differenciáltan felhasználható bértömegre is szükség van. Mivel az elmúlt évek során különböző, alapbért kiegészítő elemek jelentek meg, azok egységesítését, az eredetileg tervezett ösztönző funkcióját igazán elérő átalakítását, növelését is el kell végezni. Persze ugyanez igaz a már korábban meglévő, kollektív megállapodásokban rögzített elemek esetében is. Minél részletesebben és őszintén fel kell tárni a vállalat működését a foglalkoztatás terén feszítő problémákat és ezekre – ha szükséges a bérezés területén – megoldásokat kell találni. A kafetéria elemek adózásának változásai miatt bekövetkező negatív hatások elkerülését is meg kell oldani.

Mindezekre a bértömeg további 3 %-nak megfelelő összeget tartunk elengedhetetlenül szükségesnek.

Az RCH humánerőforrás igazgatójának írt levelünk itt elolvasható.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.