2020. 01. 17. 12:40

Bérajánlat nélkül

2020 január 16-án ülésezett a Rail Cargo Hungaria érdekegyeztető tanácsa.

A munkáltató rövid tájékoztatást adott a vállalat 2019. év várható eredményeiről, amelyek végleges számai majd csak február környékén várhatóak. Az sajnos biztos, hogy a vállalat üzemi eredménye jelentős mínuszt mutat, de egyéb tranzakciókkal összességében mínusz 1,1 millió euró körül várható.

A 2020-ra elkészített üzleti terv nagyon komoly bizonytalanságot mutat. A tervezett áremelések ugyanis nem teljesültek, teljesülnek, a MÁV START Zrt.-vel sem született még meg a vontatási szerződésről szóló megállapodás. Végleges számokról tehát még nem lehet beszélni, így a bérajánlattal is várnak. Február 6-ra lesznek meg az első idei aktualizált, frissített tervek.

A munkáltató leszögezte, hogy természetesen a középtávú megállapodásnak megfelelő bérajánlatot fognak tenni, és minden lehetséges forrást – beleértve a szociális hozzájárulási adó csökkentést is – a bérfejlesztésre kívánnak fordítani.

Szakszervezeti oldalról elhangzott, hogy az elvárás a kétszámjegyű bérfejlesztés elérése.

A következő egyeztetés február 4-én 13:00 órakor lesz, ahol a munkáltató bemutatja a bérpiaci elemzést.

Kértük a munkáltatót, hogy készítsen tájékoztatót a saját vontatás működésének hatékonyságáról. Várjuk a munkáltató javaslatát az operatív koordinátorok utánpótlási nehézségeinek megoldására. A ruházati melléklet módosításával kapcsolatosan egy egyeztetési folyamat indul január végén.

Kapcsolódó dokumentum:

VSZ RCH Hírnök 20200117

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.