2015. 09. 15. 20:08

Budapesten tartotta ülését az Európai Üzemi Tanács előkészítő bizottsága.

Szeptember 7-én, Budapesten tartotta ülését az Európai Üzemi Tanács előkészítő bizottsága. Napirendre került az ősszel megrendezésre kerülő EÜT ülés és szekció ülések időpontjainak egyeztetése, valamint véglegesítésre kerültek az ülések napirendi pontjai is.

Szeptember 7-én, Budapesten tartotta ülését az Európai Üzemi Tanács előkészítő bizottsága. Napirendre került az ősszel megrendezésre kerülő EÜT ülés és szekció ülések időpontjainak egyeztetése, valamint véglegesítésre kerültek az ülések napirendi pontjai is. Az EÜT teherszállítási szekció ülése november 26-27-én, Budapesten kerül megrendezésre. Ezt követően december 10-11-én Bécsben megkezdheti második ciklusát az EÜT, amely ülésen természetesen részt vesz majd Christian Kern az ÖBB holding vezérigazgatója is. A továbbiakban a hónap közepén Brüsszelben megrendezésre kerülő Európai Üzemi Tanácsok működésével foglalkozó konferenciára alakította ki a véleményét a bizottság. Itt került terítékre az elmúlt négy év alatt végzett munka is. A részt vevők egyöntetűn megállapították, hogy a testület jól végezte feladatát s betöltötte azt a szerepét, amelyre az hivatott. Mi pedig az RCH tekintetében megállapíthatjuk, hogy jól használtuk ki az EÜT által nyújtott lehetőségeket. Itt elsősorban a középtávú megállapodás körülményeiben és annak megkötésében nyújtott segítséget kell megemlítenünk. Az is megállapításra került, hogy a jövőben mindenkinek proaktívabbnak kell lennie. A tanácskozás napirendi pontjaként szerepelt még a lejáró EÜT mandátumok áttekintése, azok leosztása is. Az EÜT továbbra is 12 fővel fog működni, amelyből az RCH két helyet kap majd. A szekciókban az időközben történő létszámváltozások ellenére is a korábban megállapított létszám leosztási arányok maradnak érvényben. Az ülés utolsó részében az ÖBB Holding keretén belül működtetett jóléti létesítmények kerültek napirendre, annak az RCH, illetve más leányvállalatok munkavállalóinak használati lehetőségét vitatta meg a bizottság. Jó esély nyílhat arra, hogy az osztrák vasút által működtetett üdülőket a magyar munkavállalók is igénybe tudják majd venni. Ezt követően az egészség megőrző programok működéséről beszéltek a részt vevők. A rendszernek a jobb és hatékonyabb működésének lehetőségéről is tárgyaltak a megjelentek. Végezetül kölcsönösen tájékoztatták egymást a részt vevők aktuális változásokról és a jelenlegi feladatokról is.

Egyeztetés záhonyi foglalkoztatási kérdésekről

Szeptember 14-én, Budapesten ültek tárgyaló asztalhoz az érdekeltek a Záhonyban alkalmazott – a forgalom csökkenés kezelésére megkötött – megállapodás felülvizsgálatára. A Vasutasok Szakszervezetét és persze a záhonyi kollégák érdekeit Zubály Bertalan képviselte.

Az említett megállapodás záró rendelkezésének megfelelően a munkáltató megadta a tájékoztatást a megállapodás gyakorlati alkalmazásáról. Ebben elhangzott:

  • Az állásidőben, júniusban 52, júliusban 49, augusztusban 39 fő vett rész, míg szeptemberben várhatóan 43 fő vesz részt. Részmunkaidő 23 főt, míg az alapbér csökkenés 47 főt érintett.
  • Az utóbbi hónapokban a teljesítmények emelkedő tendenciát Vannak új forgalmak is (vasérc, műtrágya, buga), amelyek korábban nem voltak. Jelenleg a belépő forgalom kiegyensúlyozott. Letárolásra került 1100 széles útszóró só, 800 széles osztrák vasérc, valamint közel 100 széles buga.
  • Ezen időszak alatt sikerült beindítani a teherkocsik vágány közti javítását is, amelynek előkészületei (vizsgák, ) illetve a konkrét munkák plusz feladatként jelentkeztek. Az elmúlt napokban 4 fő kocsivizsgálót vissza kellett hozni állásidőről, valamint Záhonyban a raktárnokoknál visszaállításra került a folyamatos munkarend is.

Az elhangzottak is arra adnak lehetőséget, hogy a megállapodásban foglaltakat szeptember 30. után már ne kelljen alkalmazni, azaz a foglalkoztatás tekintetében térjen vissza az eredeti állapot.

A munkáltató részéről Dr. Vincze Teodóra humán igazgató elmondta az év hátra lévő részében elsősorban a még bent lévő szabadság kiadására kell törekedni. Ez az 1-7. hónapban 57%-ban míg az 1-8. hónapban is csak 60%-ban teljesült. Ezért a következő havi vezénylést már ennek megfelelően kell elkészíteni, azaz nem lesz folytatása az állásidőnek. Ezt fogja kezdeményezni a CEO-nál és a CFO-nál is. Ami pedig a jövőt illeti, a munkáltató egy keret megállapodásban gondolkodik, amely az RCH teljes körére, egészére terjedne ki arra az esetre, ha az ország bármely részén hasonló forgalom csökkenés lenne. Ez a tervezet a következő hét elejére készül el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.