2017. 12. 06. 21:11

Komoly bérajánlat az RCH-nál

Több hetes, különböző fórumokon folytatott egyeztetés eredményeként sikerült elérni, hogy a munkáltató érdemi ajánlatot adott át a Rail Cargo Hungaria Zrt. 2017. december 6-i VÉT ülésén.

Emlékezetes, hogy a munkáltató első ajánlata 4%-os bértömeg növekedésről szólt. Ez természetesen elfogadhatatlan volt szakszervezetünk számára. Ezek után mind a munkáltató, mind pedig a tulajdonos irányába minden lehetőséget megragadva, személyes egyeztetéseken itthon és Ausztriában egyaránt továbbítottuk tagjaink elégedetlenségét.

A mai VÉT-en a munkáltató belátva, hogy – időközben pénztári támogatással is „felturbózott” – ajánlata tarthatatlan, 9%-os bértömeg növelésre, továbbá 1%-os nyugdíj és 1%-os egészségpénztári hozzájárulás támogatás növelésére tett javaslatot.

Ez a bértömeg ajánlat lehetővé teszi, hogy differenciált elosztás esetén elérhető legyen alap követelésünk, a 10%-os bérfejlesztés is. A napirenden lévő ajánlat szerint 6-13 MMK esetében 10%, 14-17 MMK-ban pedig 6%-os alapbérfejlesztés valósulna meg.

A szakszervezetek döntéshozó testületei megvitatják az ajánlatot. A VSZ Cargo Szakmai Képviselet Intézőbizottsága pénteken ülésezik. A megállapodás aláírására jövő héten kerülhet sor annak érdekében, hogy még december 1-el megvalósulhasson a bérfejlesztés, és az ajánlatban még nem szereplő, de elvárásként a szakszervezeti oldalon továbbra is fenntartott bónusz kifizetésére is sor kerülhessen az ünnepek előtt.

A VSZ RCH Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.