2019. 05. 25. 19:12

Munkahelyről a kórházba. Azonnali intézkedést kértünk!

A Rail Cargo Hungaria győri szolgálati helyéről éjszakai szolgálatban az egyik árufuvarozási operátor kolléganőt rosszulléte miatt mentő vitte el.

A sajnálatos, és az elmúlt évekre visszatekintve sajnos nem egyedi eset okán a Vasutasok Szakszervezete azonnali intézkedést és információkat vár a munkáltatótól:

A munkáltató Győr üzemeltetési kirendeltség területén azonnal készítsen pszichoszomatikus leterheltségi vizsgálatot az árufuvarozási operátor és állomási operatív koordinátor munkakörök vonatkozásában.

A munkáltató mutassa be a szolgálati hely aktuális technológiai és valós létszámhelyzetét valamennyi munkakör vonatkozásában.

A munkáltató mutassa be az elkövetkező időszak várható létszámmozgásait és azt, hogy milyen lépéseket tett, illetve tervez megtenni a létszámok feltöltésére és a munkavállalók leterheltségének csökkentésére.

Az intézkedésekre és információkra azért van szükség, mert okkal feltételezhető, hogy összefüggés van a bekövetkezett eset – és a korábbi esetek – valamint az egészséget és biztonságot nem veszélyeztető munkavégzés feltételeinek biztosítottsága között.

Az újabb sajnálatos esetek elkerülése érdekében véleményünk szerint nem kétséges, hogy sürgős intézkedésekre van szükség!

Ennek megfelelően várjuk a munkáltató válaszát.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.