2020. 11. 26. 08:14

Rail Cargo Hungaria – ismét elsőként

November 24-én online formában megkezdődtek a bértárgyalások az RCH-nál

A cég vezetése bemutatta, illetve elemezte a társaság idei helyzetét és a jövő évi előrejelzéseket. Mindezek nem bíztatnak sok jóval. A munkáltatói oldal a felvezetőjében felvázolta, hogy örülnének, ha visszatérhetnénk ahhoz a hagyományhoz, amely szerint még az év vége előtt meg tudunk állapodni a jövő évi bérekről.

Ehhez kapcsolódva a VSZ-től elhangzott, hogy korábban hagyomány volt a december 1-i bérfejlesztés is, amelyet szintén fel lehetne eleveníteni. Ahhoz, hogy még idén megegyezzünk nem lehet az időt húzni, a tárgyalásokat rendszeressé kell tenni, hiszem a bónusz szokásos időben történő kifizetése érdekében december 10-ig egyezségre kell jutnunk.

A munkáltató első körös ajánlata 4%-os alapbéremelés és 50 ezer forintos év végi kifizetés volt. A szakszervezeti oldal számára ez nem fogadható el, ezek növelése szükséges. Javasoltuk a Középtávú Foglalkoztatás-politikai megállapodás meghosszabbítását 2025-ig, és a pénztári tagdíjak további emelését is. Ezen kívül a KSZ-ben foglalt juttatások valorizálása is szükséges és egy esetleges szociális hozzájárulási adó csökkentés bérfejlesztésre fordításáról is meg kell egyezni.

A munkáltató az elhangzott javaslatoktól nem zárkózott el, azokat megfontolja

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.