2019. 12. 12. 08:22

Részmegállapodás született az RCH-nál

A Rail Cargo Hungarianál december 11-én VÉT ülés keretében megkezdődtek a tárgyalások a 2019. év végi, valamint a 2020. évre vonatkozó juttatásokról. A munkáltató egy négy elemből álló részmegállapodás-tervezetet adott át az érdekképviseleteknek, melyet a tárgyalás után a menedzsment és a szakszervezetek aláírásukkal véglegesítettek.

A megállapodás pontjai az alábbiak:

Az első pont az év végi RSB (bónusz) juttatás feltételrendszeréről és mértékéről szól, amely bruttó 50 000 Ft egyszeri juttatást jelent minden olyan 6-17 MMK-ba sorolt munkavállaló részére, akik a Rail Cargo Hungaria Zrt.-vel 2019. június 30-án és 2019. november 30-án egyaránt munkaviszonyban álltak. Az összeg kifizetésére a munkáltató december 20-ig vállalt kötelezettséget.

A megállapodás második része a VBKJ-rendszer jövő évi működtetésére vonatkozik. A munkáltató a VBKJ rendszer működtetése során eddig is mindent megtett, és ez után is törekszik arra, hogy dolgozóink a lehető legtöbb nettó értéket realizálhassák a bruttó keretösszegből. Tekintettel arra, hogy az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezések nem változtak, ezért a 2019-ben kialakított rendszer változatlan elemekkel és keretösszeggel – amely évi 450.000 Ft/fő összeg – 2020-ban is tovább fog működni.

A harmadik és negyedik pont az önkéntes nyugdíjpénztári, illetve egészségpénztári tagdíjkiegészítés mértékét, a jogosultságokat és az igénybevétel feltételeit tartalmazza. Mindkét juttatás esetében változatlan összeggel számolhatnak a pénztári tagok, a nyugdíjpénztári tagdíjkiegészítés mértéke továbbra is a jogosultsággal rendelkező munkavállalók havi bruttó alapbérének 3,5%-a, míg az egészségpénztári tagdíjkiegészítés mértéke 1%. A munkáltató természetesen a pénztári tagsággal rendelkező munkavállalók számára biztosítja ezen juttatást, egy nyugdíjpénztári és egy egészségpénztári tagság után.

A felek megállapodtak abban is, hogy a munkáltató 2020. január 1-jétől átvállalja a munkásszálláson elhelyezett munkavállalók által eddig fizetett térítési díjat, ezzel is javítva az érintettek szociális életkörülményeit, illetve élethelyzetét.

Kapcsolódó dokumentumok:

VSZ RCH Hírnök 20191212

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.