2023. 12. 05. 17:45

Győri Istvántól búcsúzunk

Győri István 65 éve volt tagja a Vasutasok Szakszervezetének.

Vasúti pályafutását 1958-ban, mint ipari tanuló kezdte a MÁV Landler Jenő Járműjavítóban. A szakmunkásvizsga letétele után esztergályosként, majd csoportvezetőként dolgozott. Az üzemi alapszervezetben korán bekapcsolódott a szakszervezeti munkába, volt bizalmi, majd műhelybizottsági titkár. 1974-ben a szakszervezeti bizottság függetlenített termelési felelősnek választotta. Az 1 éves SZOT vezetőképző elvégzését követően 1977-ben a VSZ Budapesti Területi Bizottság munkatársa lett, majd 1978-tól a VSZ központba került munkatársnak. A felsőfokú munkaügyi tanfolyam és a felsőfokú szociálpolitikai tanfolyam elvégzését követően volt osztályvezető helyettes, titkárságvezető, Járműjavító IB titkár, majd az 1989 évi kongresszustól két cikluson keresztül a Vasutasok Szakszervezete alelnökeként tevékenykedett. 1998-2003 között a MÁV Zrt. Vezérigazgatóság Humánpolitikai Főosztály, majd a Titkárság főmunkatársaként végezte feladatát.

2003-ban a VSZ ONYSZ kongresszusát követően a VSZ ONYSZ ügyvezető elnökének választották, mely tisztséget 2019-ig töltötte be.

Képviselte a vasutas nyugdíjasokat a Nyugdíjasok Országos Képviseletében. Tagja volt az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetség Választmányának, a Vasutas ÖTA Elnökségének, a Vasutasok Szakszervezete Választmányának.

15 évig volt a Vasutas Nyugdíjasokat Támogató Alapítvány Kuratóriuma elnöke.

Feladatait minden funkciójában alázattal, nagy körültekintéssel, szorgalommal, a legjobb tudása szerint végezte, minden segítséget megadott a hozzáforduló kollégáknak.

Több évtizedes szakszervezeti munkája elismeréseként 1996-ban Arany Jelvény kitüntetésben, 2013-ban a Vasutasok Szakszervezetéért kitüntetésben részesült.

EMLÉKÉT SZERETETTEL MEGŐRIZZÜK!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.