2018. 04. 06. 11:13

25. születésnapját ünnepelte a Vasúttörténeti Alapítvány

A Csongrád Megyei Bíróság 1993. április 1-én, 415. sorszám alatt vette nyilvántartásba a Vasúttörténeti Alapítványt.

Az Alapítvány megálmodói több évtizedes vasúti munkájuk mellett rendszeresen foglalkoztak a vasút történetének tanulmányozásával, munkaeszközök és dokumentumok gyűjtésével. Ennek a munkának az összehangolására, népszerűsítésére teremtették meg a szervezeti és jogi kereteket az Alapítvány létrehozásával.

„Az alapító által megbízott kuratóriumi tagok: Felföldi Károly és Nagy József, valamint Csendom Lajos titkár és Szabó Gyula elnök vállalták, hogy önkéntes tevékenységükkel, legjobb hozzáértésükkel és lehetőségeikkel hajtják végre az alábbi célkitűzéseiket:

A vasúti történelem tárgyi eszközeinek, emlékeinek felkutatása, összegyűjtése, rendezése és ezen eszközök és emlékek megőrzése, felújítása, ápolása, kiállításokon történő bemutatása. Vasúttörténeti kutatások támogatása, a vasút iránt érdeklődő, tehetséges pályakezdő fiatalok segítése. Az 1928-ban létesült Kecskeméti Gazdasági Vasút eszközeinek gondozása, megóvása, helyi skanzenben történő bemutatása, valamint az ott lévő 490,053 pályaszámú, “Bugaci Kispöfögő” gőzmozdony üzemelésének figyelemmel kísérése.

Erre az eltelt 25 évre, az elvégzett munkára, a számtalan rendezvényre ünnepi kuratóriumi üléssel és kamara kiállítással emlékeztek Szegeden.

Az ünnepségre meghívást kapott a Vasutasok Szakszervezete is.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.