2020. 10. 26. 07:52

A nőkről a nőkért

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) a női munkavállalók fokozott érdekképviseletére és védelmére szólította fel a vasúti szektorban működő szakszervezeteket.

AZ ETF felhívásához csatlakozva, a Vasutasok Szakszervezete 2020-at a nők évévé nyilvánította. Az idei évben megkezdett kutatómunkával szeretnénk feltárni a vasutas női társadalom tagjait foglalkoztató problémákat, gondokat, megoldandó helyzeteket.

A nyár folyamán kezdődött egy online kérdőív összeállítása, amellyel szándékaink szerint egy komplex, a női kollégákat a munkahelyükkel, a munkavégzéssel összefüggő valamennyi kérdéscsoportot felölelő módon szólítunk meg. Célunk, valódi képet kapni arról, hogy a vasúton dolgozó női munkavállalók hogyan érzik magukat, hogyan látják a saját helyzetüket a munkahelyükön, hogyan tudják összeegyeztetni a munkát a magánélettel, hogyan ítélik meg az előmeneteli, bérezési helyzetüket, a munkatársak, vezetők velük szembeni hozzáállását, illetve kíváncsiak vagyunk arra, hogy mik számukra a motivációs tényezők, mit várnának el a munkáltatótól, milyen javaslataik lennének e körben.

A kérdőívet most útjára indítjuk, bízva abban, hogy a vasutas nők támogatásának és ezzel a minél szélesebb körű kitöltésnek köszönhetően sikerülni fog elérni céljainkat.

Az önkéntes és anonim kérdőív kitöltésével segítheti a munkánkat. A kérdőív kitöltése 15 - 20 percet vesz igénybe és amennyiben a kitöltés megszakad, azt elölről kell kezdeni.

Kérjük, hogy válaszoljon kérdéseinkre!

A kérdőív ezen a linken érhető el.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.