2020. 09. 21. 18:39

A pedagógusok is segítenek

A munkája közben megtámadott kolléganőnk ügye nagyon sokakat felháborított és többeket cselekvésre késztetett.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az alábbi szolidaritási nyilatkozatot juttatta el hozzánk:

"A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritást vállal a Vasutasok Szakszervezetével a munkavégzés közben megtámadott vasutas ügyében.

A sajtóból értesültünk, hogy a szakszervezet nyomravezetői díjat ajánlott fel azt követően, hogy a rendőrség egy hónap alatt nem találja az elkövetőt, aki a lajosmizsei vonalon augusztus 14-én késsel támadott a jegyvizsgálóra. A bliccelni próbáló utas áldozata azóta is kezelésre szorul.

A PDSZ a tanárok elleni erőszak miatt pontosan tudja, hogy milyen fontos a dolgozók rendszerszintű védelme. Ezért csatlakozva Meleg János elnök úrhoz, azt mondjuk, véget kell vetni a vonalon uralkodó, olykor életveszélyes állapotoknak. Szintén saját tapasztalataink alapján mondjuk azt is, hogy a munkaadónak, a magyar államnak kötelessége olyan körülményeket teremteni saját dolgozói számára, ahol hasonló esetek nem történhetnek meg.

Elengedhetetlen továbbá, hogy a dolgozó elleni támadás elkövetőjét az erre felhatalmazott szervek megtalálják, ezért arra kérünk mindenkit, akinek bármilyen információja van az esetről, hogy jelentkezzen a rendőrségen és segítse a Vasutasok Szakszervezetét és az áldozatot, hogy lezárást tudjanak hozni.

A PDSZ Alapszabályában rögzített érték a szolidaritás: épp ezért kommunikációs felületeinken mi is továbbítjuk a felhívást, hogy, amennyiben egy tagunk vagy a bennünket figyelemmel kísérő közönség bármely tagjai információt tud adni az ügyben, azt arra biztassuk, hogy vegye fel a kapcsolatokat a hatóságokkal. A szakszervezeti mozgalom egy tagja elleni támadás esetén, a teljes szakszervezeti mozgalomnak meg kell mozdulnia!"

 Kapcsolódó dokumentum:

Szolidaritási nyilatkozat_PDSZ_VSZ

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.