2016. 07. 04. 15:18

A vasutas nyugdíjasok a Vasúttörténeti Parkban ünnepeltek

A Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete (VSZ ONYSZ) a MÁV Zrt. támogatásával, július 4-én, - a hagyományokhoz híven, - Budapesten a Vasúttörténeti parkban, tartotta a 66. vasutasnapi ünnepségét, melyen az ország minden régiójából közel hatszázan vettek részt. Sokan unokájukat is magukkal hozták.

Az ünnepséget Simon Dezső, a VSZ ONYSZ elnöke nyitotta meg. A rendezvényen megjelent és az elnökségben foglalt helyet Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója, Bánhidi-Nagy Attila, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás gazdálkodási igazgatója, Meleg János a Vasutasok Szakszervezete elnöke.

A VSZ ONYSZ elnökének megnyitója után Dávid Ilona elnök-vezérigazgató köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Számomra mindig megtiszteltetés Önökhöz jönni, Önökkel lenni, Önöktől tanulni, történeteiken nevetni, azokból okulni – e szavakkal kezdte köszöntőjét. -  Így most is örömmel jöttem, hiszen megbecsüléssel nézek azokra, akik elődeim, elődeink voltak a sínek mentén, a vasútállomásokon, a forgalmi irodákban, a műhelyekben, vagy éppenséggel az igazgatóságoknál. Talán úgy is fogalmazhatnék, hogy Önök a vasúttársaság igazi nagykövetei, függetlenül attól, milyen munkakörökben dolgoztak. A vasútban az a szép, hogy – függetlenül a Társaság jobb vagy nehezebb korszakaitól mindig lehetett szeretni ezt az életre szóló, ám nehéz szakmát. Ahogy Önök is tették egész életükön át. Önök hűségesek a vasúttársasághoz, és elhivatottsággal végzett munkájukkal méltóak a tiszteletre mind a mai napig. Becsülettel szolgálták a vasutat, becsületes munkával keresték kenyerüket és vívták ki a tiszteletet! Köszönet jár Önöknek, mert a magyar vasúti közlekedésben fontos szerepet töltöttek be. Ki-ki a maga nélkülözhetetlen területén.

Most, hogy a magyar vasút 170 éves, elmondhatjuk: elődeink nagyot álmodtak és maradandót alkottak. A magyar vasút ma is értéket teremtő ágazat, és a vasutasok máig őrzik hagyományaikat. Sokszor hallom nyugdíjasainktól, hogy mekkorát változott a vasút. Higgyék el nekem, nem a vasút változott! Az sosem változik. Régebben is közlekedtek a vonatok, szállították az utasokat és vitték a rakományt. Ma is ez a fő feladatunk. Nem változtak a vasutasok sem, régen is hivatásként tekintettek pályájukra, ma is a legnagyobb igyekezettel irányítják a vonatokat, vezetik a mozdonyokat és szolgáltatják ki a menetjegyeket. A helyzet, az elvárás, a kor változott. Maradunk hát azok, akikké Önök neveltek, formáltak, alakítottak minket, utódaikat. Végezetül engedjék meg, hogy további boldog éveket jó egészséget, szép nyugdíjas éveket, harmóniát kívánjak, sokáig élvezzék még az elkövetkező esztendőket a családban, barátok között és a vasutasok nagy családjában is.

Dávid Ilona köszöntője után a Elnök-vezérigazgatói Dicséret kitüntetéseket adott át.

Az elnök-vezérigazgatói kitüntetések átadása után Csépke András, a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében, a napjainkban és a közeljövőben végbemenő fejlesztésekről beszélt. Elmondta, hogy költségvetési támogatással beszerzett új, korszerű motorvonatok forgalomba állításával megújult az elővárosi közlekedés. Folytatódik a személykocsipark korszerűsítése is. A tervben 100 új kocsi beszerzése és a pálya korszerűsítése is szerepel.

A Start Zrt. vezérigazgatója után Meleg János, a VSZ elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Büszke vagyok arra, hogy a 120 éves múlttal rendelkező Vasutasok Szakszervezete vezetőjeként ünnepelhetek azokkal, akik szereplői, meghatározó vezetői voltak az elmúlt évtizedeknek – mondta bevezetőjében. – Nagy öröm számomra, hogy miként aktív korukban, nyugdíjasként is elismerésre méltó munkát végeznek. Ez a mai, vasutasnapi ünnepség is azokról szól, akik az elmúlt évek során már letettek valamit az asztalra. Önök, akiknek a vasút iránti  szeretete nem lanyhult és akik nyugdíjas társaik érdekében tevékenykednek megérdemlik az elismerést. Kívánok Önöknek boldog nyugdíjas éveket.

A VSZ elnöke beszéde után kitüntetéseket adott át.

A szózat elhangzása után a Vivat Bacchus együttes pergő ritmusú műsora tette emlékezetesebbé a 2016. évi nyugdíjas vasutasnapot.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.